Annonce

ECO 2023: Ekstrem kulde og tryghed i nabolaget fremmer vægttab

Hollandsk undersøgelse viser, at det at føle sig tryg i sit nabolag giver større vægttab blandt folk, der deltager i livsstilsinterventioner. Et andet studie viser, at ekstrem kulde kan fremme vægttab og en sundere metabolisk profil. Her kommer en stribe højdepunkter fra ECO 2023.

J&J og Amgen indgår forlig i patent-tvist om Stelara

Johnson & Johnson har indgået forlig med Amgen i en strid om patent. Striden drejede sig om Amgens biosimilære version af lægemidlet Stelara. Det skriver FirstWord Pharma.

Forligsaftalen er fortrolig. Amgen kan dog fortælle, at aftalen tillader virksomheden at lancere sin biosimilære version af Stelara i USA senest 1. januar 2025. Stelara er blandt andet godkendt til at behandle psoriasis og Crohns sygdom.

Kilde: FirstWord Pharma

Purdue Pharma sælger forretningsområde for 397 millioner dollars

Den konkursramte virksomhed Purdue Pharma har fået grønt lys fra en amerikansk dommer til at sælge den del af virksomhedens forretning, der har fokus på forbrugersundhed. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forretningsområdet bliver solgt til et datterselskab af Arcadia Consumer Healthcare for 397 millioner dollars svarende til 2742,68 millioner danske kroner. Purdue Pharma indgav en konkursbegæring i 2019. Det skete efter tusindvis af søgsmål, der anklagede virksomheden for at have startet en epidemi med det smertestillende lægemiddel OxyContin.

Kilde: Reuters

Annonce

Brasilien godkender dansk lægemiddel til at behandle kræft

Sundhedsmyndighederne i Brasilien har godkendt Danyelza, som er et dansk lægemiddel til at behandle kræft. Det er biotekselskabet Y-mabs, der er dansk-amerikansk, som har licens til lægemidlet. Det skriver MedWatch.

Det bliver latinamerikanske Adium Pharma, som får ansvar for salget. Lægemidlet bruges til at behandle kræfttypen neuroblastom, der er behandlingsresistent eller tilbagevendt.

Kilde: Medwatch

FDA godkender spray til overdosis af opioider

Det amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt Opiant Pharmaceuticals næsespray. Sprayen, kaldet Opvee, bruges til at behandle opioid-relaterede overdoser. Det skriver nyhedsbureauet Reuters

Opvee er godkendt til børn på 12 år og op. Den er nalmefen-baseret og virker eksempelvis hurtigere sammenlignet med medicinen naloxone.

Kilde: Reuters

P-piller øger unge kvinders risiko for astma

Unge kvinder, der opstarter brug af p-piller, har næsten dobbelt så høj risiko for inden for tre år at få stillet en diagnose med astma sammenlignet med unge kvinder, der ikke benytter præventionsmidlet. Der er behov for mere forskning i koblingen mellem hormoner og udvikling af astma, siger forsker.

Flere job