Stor glæde over ny behandlingsvejledning til CLL

Medicinrådet er for nylig udkommet med en ny behandlingsvejledning til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi, og bortset fra nogle få kritikpunkter er overlæge Carsten Niemann rigtig godt tilfreds.

Annonce

Hver tredje dansker vil være svært overvægtig i 2040

I 2040 vil hver tredje i Danmark være svær overvægtig. Det viser en fremskrivning, som forskere fra Syddansk Universitet har udarbejdet. Det skriver universitetet i en nyhed.

Det er både mænd og kvinder uanset deres uddannelsesniveau, som forventes at tage på i vægt. Mens 31 pct. af mændene forventes at være svært overvægtige i 2040, forventes det samme at være tilfældet for knap 33 pct. af kvinderne.

Kilde: Syddansk Universitet

FDA godkender den første glukosemonitor til håndkøb

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har for første gang godkendt en såkaldt kontinuerlig glukosemonitor, som kan købes i håndkøb. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er selskabet Dexcom, som har hovedkvarter i Californien i USA, der har udviklet devicet. Det er godkendt til personer på mindst 18 år. Det kan f.eks. være personer med diabetes, der ikke bruger insulin, men orale lægemidler til at behandle deres sygdom.

Kilde: Reuters

NICE afviser at anbefale behandling til brystkræft

Den britiske pendant til Medicinrådet, the National Institute for Health and Care Excellence (NICE), har afvist at anbefale Enhertu til avanceret såkaldt HER2-lav brystkræft hos voksne.

Det skriver Financial Times. Det er Daiichi Sankyo og AstraZeneca, som står bag behandlingen. NICE har ifølge mediet afvist at anbefale Enhertu, fordi lægemidlet ikke giver nok værdi for prisen.

Kilde: Financial Times

Tre forskere hædres med pris for banebrydende viden om hjernen

De tre professorer Larry Abbott, Terrence Sejnowski og professor Haim Sompolinsky er modtagerne af Lundbeckfondens årlige hjernepris, hvor der følger ti mio. kr. med. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

De tre professorer, som er tilknyttet universiteter i USA og Israel, modtager prisen for ‘deres grundlæggende arbejde inden for computational og teoretisk neurovidenskab’. Forskerne har bl.a. været med til at bane vejen for udviklingen af kunstig intelligens, som er inspireret af hjernen, lyder det i begrundelsen.

Kilde: Lundbeckfonden

Annonce

Ny rapport viser lavere antibiotikaforbrug og resistens i dyr i Europa

Det går fremad med at sænke forbruget af antibiotika i dyrebesætninger i Europa, viser en ny rapport. Til gengæld viser den også, at der er fundet bakterier hos dyr, som er resistente over for en vigtig bredspektret type antibiotika. Fundet undrer forskere fra SSI og DTU.

Flere job