Seks gener spiller afgørende rolle for lægemiddelresistens ved prostatakræft

Mutationer i seks gener gør prostatakræft resistent over for PARP-hæmmere. Lægemidler, der kan genoprette effekten af generne, kan få kræftbehandlingen til at virke igen. Ny viden kan lede til både bedre diagnoser og forhåbentlig nye kombinationsbehandlinger til patienter med prostatakræft, siger forsker.

Annonce

Nyt tilfælde af abekopper hos kvinde i Danmark

Der er nu i alt registreret 177 bekræftede tilfælde af abekopper i Danmark, heriblandt yderligere et tilfælde hos en kvinde, hvilket bringer det samlede antal smittede kvinder op på to.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Kvinden har ikke en kendt smittekilde og ingen rejsehistorik. Det er fortsat Statens Serum Instituts vurdering, at man kan forvente enkelte smittetilfælde uden for risikogruppen.

I andre lande er der også set enkelte tilfælde af abekopper hos kvinder. Onsdag d. 17. august meddelte WHO, at 176 kvinder i Europa er eller har været smittet med abekopper i 2022-udbruddet. Det svarer til ca. 1,1 pct.

Kilde: Sundhedsministeriet

FDA godkender Modernas bivalte omikron-vaccine

Moderna meddelte i sidste uge, at firmaet har modtaget nødgodkendelse fra FDA til sin omikron-målrettede bivalente COVID-19-boostervaccine.

Det skriver Moderna i en pressemeddelelse.

Der er givet tilladelse til en boosterdosis på 50 mg til voksne over 18 år, som har modtaget enten en primær serie eller en initial booster af en af ​​de godkendte COVID-19-vacciner.

»FDA’s godkendelse af vores opdaterede bivalente booster, mRNA-1273.222, giver amerikanere adgang til bredere beskyttelse mod omikron-varianten,« siger Stéphane Bancel, adm. direktør i Moderna.

Kilde: Moderna

Annonce

Daiichi Sankyo indleder fase 3-forsøg med COVID-19-vaccine

Japanske Daiichi Sankyo meddelte i sidste uge, at firmaet begynder deres fase 3-forsøg med firmaets mRNA-vaccine mod den nye coronavirus hos raske uvaccinerede voksne.

Det skriver Daiichi Sankyo i en pressemeddelelse.

Forsøget er et kontrolleret forsøg, der skal undersøge, om firmaets vaccine er på niveau med Pfizer og BioNTechs allerede godkendte mRNA-vaccine. I forsøget deltager 322 raske, voksne forsøgspersoner, der ikke allerede er vaccineret.

Kilde: Daiichi Sankyo

FDA godkender Pfizers COVID-19-vaccine til personer over 12 år

Pfizer og BioNTech meddelte i sidste uge, at FDA også har udstedt en nødgodkendelse til en 30 mg boosterdosis af en af firmaernes bivalente COVID-19-vaccine målrettet omikron-varianten hos personer over 12 år og ældre.

Det skriver Pfizer i en pressemeddelelse.

Pfizer har desuden planer om at indsende en ansøgning om samme dosis med henblik på vaccination af børn i alderen fem til 11 år.

Samtidig samarbejder Pfizer med FDA om en ansøgning vedrørende vaccinen til børn i alderen seks måneder til fire år.

Kilde: Pfizer

Flere job