Schøler er usikker på gevinsten bag anbefaling

Ifølge en ny analyse kan faste ansøgningstidspunkter skabe op mod ni ugers ekstra sagsbehandlingstid i sekretariatet. Jørgen Schøler Kristensen, formand for Medicinrådet, holder igen med egne forventninger til forslaget.

Annonce

Formand kendte ikke til uenigheder i ledelsen

Det kommer bag på Jørgen Schøler Kristensen, at Medicinrådets ledelse har været så præget af uenigheder, at den ifølge analyse ikke har været afstemt og velfungerende. Nu rykker de to formænd tættere på den daglige drift.

AZ med 19 pct. vækst i 2022

AstraZeneca øger omsætningen med 19 pct. i 2022. Således udgjorde omsætningen sidste år sammenlagt et beløb svarende til 309,7 mia. kr.

Det skriver AstraZeneca i en meddelelse.

Det er på trods af store fald i indtægterne fra firmaets COVID-19-produkter, hvoraf antistoffet Evusheld for nylig mistede sin godkendelse i USA.

AstraZeneca forventer tocifret procent vækst næste år og 30 fase tre-studier, hvoraf omkring ti ifølge ledelsen har blockbuster-potentiale.

 

Kilde: AstraZeneca

Leos eksem-creme slår placebo

Leo Pharma melder om positive fase 3-resultater fra firmaets DELTA 2-forsøg med delgocitinib-creme.

Det skriver Leo Pharma i en meddelelse. 

Behandlingen er afprøvet hos voksne med moderat til svær kronisk håndeksem.

Resultaterne viser, at behandlingen havde en klinisk signifikant fordel sammenlignet med placebo.

Kilde: Leo Pharma

Novo donerer millionbeløb til Tyrkiet og Syrien

Novo Nordisk og Novo Nordisk Fonden donerer sammenlagt 11,8 mio. kr. til Tyrkiet og Syrien efter jordskælvene.

Det skriver Finans.

Novo Nordisk donerer en million dollars til den tyrkiske afdeling af Røde Halvmåne-organisationen for at støtte humanitær nødhjælpsindsats i Tyrkiet.

Novo Nordisk Fonden støtter nødhjælpsindsatsen i det nordvestlige Syrien med en separat donation på 720.000 dollars til Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) og Dansk Flygtningehjælp.

Kilde: Finans

Store gevinster ved dosispakket medicin

Ifølge en ny rapport kan dosispakket medicin frigøre op til 900 årsværk i kommunerne.

Det skriver Danske Regioner i en nyhed.

Ifølge en rapport fra KL og Danske Regioner kan dosispakket medicin give færre fejl i medicinhåndteringen og mere tid til pleje og omsorg. 

Derfor vil Danske Regioner foreslå Indenrigs- og Sundhedsministeriet, at bekendtgørelsen ændres for at styrke apotekernes rolle i forhold til at sætte borgere på dosispakket medicin.

 

Kilde: Danske Regioner

Annonce

Flere job