Annonce

Godt gang i salget af Darzalex

Salget af det Genmab-udviklede knoglemarvskræftmiddel Darzalex ramte i fjerde kvartal nogenlunde niveauet for forventningerne fra analytikerne. Det skriver Medwatch.

I kvartalet solgte Darzalex for 1.645 mio. dollar for et total salg for hele 2021 på 6.023 mio. dollar.

Salget var fordelt nogenlunde ligeligt mellem USA og Europa.

Aktieanalytiker i Sydbank Søren Løntoft vurderer, at salget af Darzalex vil ramme 7,4 mia. dollar i 2022.

Kilde: Medwatch

Pfizer og BioNTech starter forsøg med omikronvaccine

Pfizer og BioNTech har startet et forsøg med en omikronvaccine på raske voksne i alderen 18 til 55 år. Det skriver Pfizer i en pressemeddelelse.

I studiet vil forskere benytte nogle af de forsøgsdeltagere, der allerede har deltaget i Pfizers fase 3-forsøg med et boosterskud af den allerede godkendte vaccine.

1.420 personer skal deltage i studiet, hvor en tredjedel skal vaccineres med to skud af Pfizers oprindelige vaccine, en tredjedel skal vaccineres med tre skud af Pfizers oprindelige vaccine, og en tredjedel, der ikke førhen er blevet vaccineret, skal vaccineres med Pfizers nyudviklede omikronvaccine.

Kilde: Pfizer

Annonce

FDA trækker godkendelse af antistofbehandlinger tilbage

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har trukket nødgodkendelsen af visse antistofbehandlinger mod COVID-19 tilbage. Det skriver First Word Pharma.

FDA fortæller, at beslutningen, som rammer Eli Lillys kombinationsbehandling af bamlanivimab/etesevimab samt Regenerons Regen-Cov, kommer, efter at data har vist, at de to behandlinger formentlig ingen effekt har på omikron.

FDA uddyber, at hvis nye varianter viser sig at være modtagelige over for behandlingen, kan en ny godkendelse komme på tale.

Kilde: First Word Pharma

FDA vil hurtigt kigge på brug af Evrysdi til spædbørn

Roches behandling mod spinal muskelatrofi, Evrysdi, har af den amerikanske sundhedsmyndighed FDA modtaget et såkaldt priority review, der er en form for regulatorisk forlomme, så midlet kan komme hurtigere på markedet. Det skriver Fierce Pharma.

Evrysdi er allerede godkendt til behandling at spinal muskelatrofi hos voksne, børn og babyer ned til to måneder, men nu vil Roche også have midlet godkendt til børn under to måneder.

Hvis Evrysdi bliver godkendt, vil behandlingen i så fald være den eneste til præsymptomatiske børn i aldersgruppen.

Kilde: Fierce Pharma

Flere job