Annonce

Ti tilfælde af abekopper i Danmark

Der er bekræftet yderligere tre tilfælde af abekopper i Danmark. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Det ene tilfælde er en person fra udlandet og tæller derfor ikke med i den danske opgørelse. I alle tilfælde er der kendt smittekilde. 

Statens Serum Institut har nu i alt konstateret 12 tilfælde af abekopper i Danmark, men da to af dem er udenlandske tilfælde, tæller de ikke med i den danske opgørelse.

Kilde: Sundhedsministeriet

COVID-19 pandemi fører til styrket forskningssamarbejde

Viden genereret fra observationelle forskningsprojekter er af afgørende betydning for at forstå sikkerhed og effekt af de medicintyper, som bruges til forebyggelse og behandling af COVID-19. 

Det er lægemiddelmyndigheder fra hele verden enige om, fremgår det af en udtalelse fra et møde i International Coalition of Medicines Regulatory Authorities (ICMRA). Her deltog repræsentanter fra både WHO og 28 lægemiddelmyndigheder. 

På mødet fandt deltagerne også frem til mulige initiativer, der kan styrke forskningssamarbejdet på tværs af grænser i fremtiden.

Kilde: EMA

Annonce

Ny vejledning kan fordoble antallet af sclerose-patienter i højeffektiv behandling

Ny behandlingsvejledning fra Medicinrådet giver en klar definition af det hidtil løse begreb ‘høj sygdomsaktivitet’ hos patienter med attakvis Multipel Sclerose.

Ifølge Finn Sellebjerg, professor ved Dansk Multipel Sclerose Center på Rigshospitalet, kan den nye definition på sigt betyde, at dobbelt så mange patienter sendes i højeffektiv behandling sammenlignet med i dag. Først skal den nye anbefaling dog indøves i praksis. 

»Mit gæt vil være, at det vil være en udviklingsopgave i hvert fald på nogle afdelinger. Vi har selv lavet øvelsen på vores afdeling det seneste års tid, og i begyndelsen skulle man da lige være opmærksom, fordi der var tale om patienter, som vi tidligere ville have startet op i en svagere virkende behandling, som vi nu starter på en højeffektiv behandling. Det er en ny måde at tænke på,« siger Finn Sellebjerg til Sundhedspolitisk Tidsskrift

Kilde: Sundhedspolitisk Tidsskrift

Medicintilskudsnævnet har afvist nyt fedmemiddel fra Novo Nordisk

Prisen for Novo Nordisks nye fedmemiddel, Wegovy, står ikke mål med den behandlingsmæssige effekt.

Sådan lyder vurderingen fra Medicintilskudsnævnet, der derfor har indstillet til Lægemiddelstyrelsen, at den afviser ansøgningen om tilskud fra Novo Nordisk, skriver Berlingske

»Nævnet lægger vægt på, at behandling med Wegovy ikke har vist et vedvarende vægttab efter endt behandling,« skriver nævnet blandt andet i sin begrundelse, ifølge avisen. 

Wegovy er endnu ikke nået til Europa, selvom det europæiske lægemiddelagentur, EMA, har godkendt behandlingen. Hvornår midlet rammer hylderne herhjemme er uvist. 

Kilde: Berlingske