Annonce

Lægemiddelstyrelsen fortsætter overvågningen af COVID-19-vacciner

Selv om COVID-19 lige nu fylder mindre i samfundet end tidligere, fortsætter Lægemiddelstyrelsen sin overvågning af vaccinerne i et internationalt samarbejde med lægemiddelmyndigheder i en lang række andre lande. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Overvågningen betyder blandt andet, at Lægemiddelstyrelsen prioriterer indberetninger om formodede alvorlige og uventede bivirkninger og foretager en grundig vurdering af en mulig sammenhæng med vaccinerne.

Lægemiddelstyrelsen overvåger også formodede bivirkninger efter revaccination, herunder revaccination med de variantopdaterede, bivalente vacciner.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Almirall øger tilstedeværelsen i Norden

Medicinalselskabet Almirall øger tilstedeværelsen i Norden ved at bygge en organisation på tværs af Danmark, Sverige og Norge med det formål at bidrage til Nordens styrkeposition inden for dermatologisk forskning. Samtidig lancerer Almirall Ilumetri til behandling af svær psoriasis. Det skriver Almirall i en pressemeddelelse.

Med det nye initiativ vil Almirall alene i 2023 øge antallet af medarbejdere i Norden fra tre til 16.

Derudover vil lægemiddelproducenten aktivt investere i forskningsprojekter og samarbejder indenfor det dermatologiske område.

Foruden lanceringen af Ilumetri forventer Almirall også at lancere lægemidlet Lebrikizumab til behandling af atopisk eksem i 2024.

Almirall skriver i pressemeddelelsen, at det er deres ambition at blive én af de førende aktører i Norden inden for behandling af atopisk eksem.

Kilde: Almirall

Annonce

Lægemiddel mod graviditetskvalme godkendt til det danske marked

I januar blev Xonvea lanceret i Danmark som det første lægemiddel specifikt rettet mod graviditetskvalme. Det skriver den svenske lægemiddelproducent Campus Pharma i en pressemeddelelse.

Xonvea er det første lægemiddel af sin slags til at blive godkendt i hele Norden.

Lægemidlet er dog ikke ukendt i resten af verden, hvor det har været anvendt af mere end 33 mio. gravide over flere årtier.

I Danmark er lægemidlet receptpligtigt.

Kilde: Campus Pharma

Forbruget af stærk smertestillende medicin falder

I 2016 fik danskerne udskrevet opioider svarende til 40 millioner døgndoser af morfin. Tallet var i 2021 faldet til 28 millioner døgndoser, hvilket svarer til et fald på 29 pct. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed har haft øget fokus på at nedbringe forbruget af lægemidler som morfin, oxycodon og tramadol, og det er den indsats, som nu ser ud til at bære frugt.

Indsatsen betyder blandt andet, at Styrelsen hvert kvartal henvender sig til de af landets læger, der udskriver mest af de nævnte smertestillende midler.

Kilde: Styrelsen for Patiensikkerhed

Flere jobs