Annonce

Analytikere estimerer Novos fedmemarked til en værdi af 500 mia. kr.

Finanshuset Bernstein estimerer fedmemarkedet til en værdi af 500 mia. kr. i 2030, hvilket er 20 gange større end Novo Nordisks egne salgsestimater. Det skriver Børsen.

For at nå de 500 mia. kr. vil det kræve, at Novo Nordisk og konkurrenten Eli Lilly, der har et fedmemiddel under udvikling, får 10 millioner svært overvægtige amerikanere i medicinsk behandling i mindst to år. Det overgår Novo Nordisk egne estimater for fedmemedicin på 25 mia. kr. i 2025.

Flere forsøg med Novo Nordisks nyeste fedmemiddel, Wegovy, viser, at vægttabet varer ved i to år, så længe patienterne er vedholdende med medicinen. Potentielt er 100 mio. amerikanere kandidater til behandlingen. Trods de tal er der blot 125.000 patienter i USA, som bliver behandlet med fedmemedicin.

Kilde: Børsen

Medicinrådet med otte nye anbefalinger og en lægemiddelrekommandation

Onsdag i sidste uge stimlede Medicinrådets medlemmer sammen til det 65. rådsmøde, hvor skæbnen for otte midler skulle afgøres. Det skriver Medicinrådet.

Her blev det blandt andet til et nej til Roches dupilumab som tillægsbehandling til patienter med svær kronisk bihulebetændelse (rhinosinuitis) med næsepolypper.

Derudover havde BioCryst Ireland Limited, Sanofi, Zogenix, Seagen, Eli Lilly og BMS også midler med til den afgørende drøftelse om adgang som standardbehandling.

Medicinrådet præsenterede også en ny behandlingsvejledning og lægemiddelrekommandation inden for ikke-småcellet lungekræft i første linje

Kilde: Medicinrådet

Eli Lillys IL-13-hæmmer mod atopisk viser resultater hos størstedelen af patienterne

I et nyt fase 3-studie viser Eli Lillys bud på en IL-13-hæmmer lovende takter med skin clearance hos de fleste af forsøgspersonerne. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Studiets resultater viste mere specifikt, at mere end halvdelen af patienterne med moderat til svær eksem opnåede mindst 75 procent nedsættelse af sygdom målt på EASI-scoren efter 16 uger i behandling.

Midlet, der endnu ikke er godkendt som standardbehandling, er en direkte konkurrent til Leo Pharma Tralokinumab.

Kilde: Eli Lilly

Sanofi præsenterer nye data for Dupixent mod sjælden hudsygdom

Det franske firma Sanofi fremlagde nye fase 3-data for Dupixent mod hudsygdommen Prurigo Nodularis ved den amerikanske kongres for hudsygdomme, AAD. Det skriver Sanofi i en pressemeddelelse.

Data viste midlets effekt på symptomlindring for den sjældne hudsygdom karakteriseret ved hårde (meget) kløende knolde/knuder på arme og ben.

Specifikt reducerer midlet kløe og hudlæsioner efter 12 og 24 uger. Der findes i dag ikke nogen godkendt behandling mod sygdommen.

Kilde: Sanofi

Annonce

LVS-formand fejer industriens forslag om en bagatelgrænse af banen

Susanne Axelsen, formand for Lægevidenskabelige Selskaber (LVS), skyder industriens forslag om at forkorte Medicinrådets sagsbehandlingstider ved at indføre en bagatelgrænse ned. Hvis det indføres, vil det skabe parallelle spor i det danske sundhedsvæsen, sløre gennemsigtigheden og potentielt være endnu mere tidskrævende end Medicinrådets nuværende proces.