Rigshospitalet indgår unikt samarbejde med Johnson & Johnson

I tråd med regeringens life science-strategi om et tættere samarbejde mellem offentlige og private aktører på sundhedsområdet har Rigshospitalet indgået et partnerskab med lægemiddelvirksomheden Janssen samt Johnson & Johnson MedTech. Sammen skal de udvikle løsninger på nogle af de udfordringer, som sundhedsvæsenet står over for.

Annonce

Janssens IL-23-hæmmer klarer sig godt i kombination

Janssen delte mandag data fra et igangværende fase 2-forsøg, der viser, at voksne med moderat til svær aktiv betændelse i tyktarmen havde højere effekt at en kombinationsbehandling med firmaets egen IL23-hæmmer guselkumab og MSD’s golimumab.

Det skriver Janssen.

Sammen opnåede de to behandlinger en klinisk remissionsrate i uge 38 på 47,9 procent, hvilket er en højere rate end både guselkumab og golimumab alene.

Guselkumab alene eller kombinationen af ​​guselkumab og golimumab er under klinisk undersøgelse og er ikke godkendt til behandling af voksne med betændelse i tyktarmen.

Kilde: Janssen

MSD’s lægemiddelkandidat viser atter gode takter

MSD annoncerede i går positive resultater fra firmaet fase 3-forsøg STELLAR, der afprøver ​​lægemiddelkandidaten sotatercept som tillægsbehandling mod forhøjet blodtryk i lungekredsløbet.

Det skriver MSD.

Forsøget opfyldte dets primære effektmål og viste en statistisk signifikant og klinisk meningsfuld forbedring af den distance patienterne kan tilbagelægge på seks minutter.

Otte ud af ni sekundære effektmål opnåede statistisk signifikans, inklusive resultatmålet for andelen af ​​deltagere, der opnåede multikomponent forbedring.

Kilde: MSD

Biologisk lægemiddel mod UC viser langvarig effekt

Janssen meddelte mandag om endelige data fra en langsigtet forlængelse af firmaets fase 3-forsøg, der undersøger det biologiske lægemiddel Stelara (ustekinumab) gennem fire år som behandling af voksne patienter med moderat til svær aktiv betændelse i tyktarmen (UC).

Det skriver Janssen.

Blandt alle patienter, der havde opnået klinisk respons med Stelara, var 64,9 procent i symptomatisk remission efter 44 ugers vedligeholdelse. I uge 200 (4 år) var denne andel af patienterne 55,2 procent.

Blandt de 174 patienter, der fik Stelara som deres første biologiske lægemiddel mod sygdommen, var 71,8 procent af disse i remission efter 44 uger af vedligeholdelse.

Kilde: Janssen

EMA’s arbejde med big data skrider frem

EMA går videre med sit arbejdet med at øge adgangen til data, der understøtter beslutningstagning om fordele og risici ved lægemidler i Den Europæiske Union (EU).

Det skriver EMA.

EMA’s big data-styregruppe har i den forbindelse anbefalet to dokumenter til offentlig høring.

Det ene omhandler kvaliteten af ​​alle datatyper, der anvendes i lovgivningsmæssig beslutningstagning, mens det andet fokuserer specifikt på opdagelse af real world-data.

Dokumenterne muliggør, at EMA kan komme videre med sit arbejde inden for big data.

Kilde: EMA

Annonce

Flere job