Restordrer på lægemidler – alles problem, ingens ansvar

»2023 har budt på en tsunami af restordrer på lægemidler. Det har skabt en masse bøvl og ballade. Imens har vi spildt tid på at diskutere, hvordan problemet opstår i stedet for at finde på løsninger, der hjælper de læger og patienter, der står med håret i postkassen,« skriver professor i klinisk farmakologi Anton Pottegård.

Annonce

Pfizer satser fortsat hårdt på vægttabsmarkedet

Den amerikanske virksomhed Pfizer vil fortsætte med at satse hårdt på at komme ind på markedet for vægttab. Sådan lød en udmelding fra Albert Bourla, som er Pfizers administrerende direktør, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er på trods af, at virksomheden sidste år droppede at tage en lægemiddelkandidat til vægttab videre til de forsøgsstadier på grund af bivirkninger. 

Kilde: Reuters

Danmarks Frie Forskningsfond får ny bestyrelsesformand

Søren Serritzlew er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond (DFF). Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. Søren Serritzlew er professor ved Aarhus Universitet.

Han har desuden været medlem og formand for fondens faglige forskningsråd Samfund og Erhverv. Han overtager posten efter Jørgen Frøkiær, som blev konstitueret formand 1. juni 2023, da den daværende formand Maja Horst trak sig.

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet

FDA afviser at godkende behandling til mavekræft fra Astellas

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA afviser at godkende en behandling til en bestemt type mavekræft fra den japanske virksomhed Astellas. Det skriver FirstWord Pharma.

FDA har ifølge virksomheden ikke påpeget nogle mangler i behandlingens effektivitet eller data. Derimod er der mangler i produktionen, der varetages af en tredjepart.

Kilde: FirstWord Pharma

Studie: Forskere udvikler app, der hjælper på tinnitus

Et hold af forskere, bl.a. fra universiteter i New Zealand og Frankrig, har udviklet en app, som ser ud til at kunne hjælpe på lidelsen tinnitus. Det skriver det britiske medie the Guardian.

Appen, som bliver kaldt MindEar, anvender bl.a. kognitiv adfærdsterapi via en chatbot og lydterapi. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Frontiers in Audiology and Otology.

Kilde: The Guardian

Annonce

2024 kommer til at byde på prioritering og vægttabsmedicin

I det nye år kommer emner som prioritering og vægttabsmedicin igen til at trække overskrifter. Det vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen. Hos Medicinrådet er de særligt spændte på anbefalingerne fra Sundhedsstrukturkommissionen.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job