Annonce

Indien tilslutter sig ICARS

Indien tiltræder som Mission Partner i International Centre for Antimicrobial Resistance Solutions (ICARS). Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

ICARS er danskstiftet og arbejder for bekæmpelse af antimikrobiel resistens på globalt plan.

På dansk opfordring har Indien nu tilsluttet sig ICARS. Som Mission Partner vil Indien arbejde for at fremme dagsordenen både nationalt og regionalt.

Indiens deltagelse i projektet blev drøftet under sundhedsminister Magnus Heunickes besøg i Indien i marts. På programmet var en AMR-workshop med deltagelse af sundhedsministeren.

Kilde: Sundhedsministeriet

Indikationsudvidelser på vej på kræftområdet

EMA gransker firmaernes ansøgninger om indikationsudvidelser for ​​​​​​darolutamide, ibrutinib og nivolumab. Det skriver Amgros i en orientering.

Bayer har ansøgt om indikationsudvidelse for darolutamide med handelsnavnet Nubeqa, der i forvejen er godkendt som behandling af prostatakræft. Udvidelsen omfatter behandling af metastatisk hormonsensitiv prostatakræft (mHSPC).

Janssen har ansøgt om indikationsudvidelse for ibrutinib med handelsnavnet Imbruvica, der i forvejen er godkendt som behandling af bl.a. kronisk lymfatisk leukæmi (CLL). Udvidelsen tæller behandling af mantle celle lymfom (MCL) i kombination med bendamustine og rituximab.

BMS har ansøgt om indikationsudvidelse for nivolumab med handelsnavnet Opdivo, der i forvejen er godkendt som behandling af en lang række kræfttyper. Den nye indikation, som bliver vurderet nu, er behandling af ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), der ikke kan opereres.

Kilde: Amgros

Annonce

Lif-opgørelse viser atter for lange sagsbehandlingstider i Medicinrådet

For halvdelen af de 48 midler, der vurderes efter QALY-metoden i Medicinrådet, er sagsbehandlingstiden overskredet. Det skriver Lægemiddelindustriforeningen (Lif) på sin hjemmeside.

Ifølge Lif er det ikke alene den officielle sagsbehandlingstid, men især tiden inden, man overhovedet begynder sagsbehandlingen, og inden man officielt begynder at opgøre sagsbehandlingstiden, der giver problemer.

»Den såkaldte valideringsperiode fra en virksomhed sender en ansøgning, til Medicinrådet accepterer ansøgningen som fyldestgørende, tager i gennemsnit 11 uger. Medicinrådets eget mål er, at valideringen skal kunne klares på ti arbejdsdage,« udtaler Henrik Vestergaard, der er vicedirektør i Lif.

Kilde: Lægemiddelindustriforeningen

Orifarm flytter produktion til Hobro fra Skælskør

Orifarm får én stor produktionsenhed i Hobro i stedet for to mindre enheder. Dermed lukker virksomhedens medicinproduktion i Skelskør. Det skriver Orifarm i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke i pressemeddelelsen, hvad der konkret skal ske med de 140 medarbejdere, som i dag er tilknyttet fabrikken i Skelskør.

Erik Sandberg, der er adm. direktør i Orifarm, udtaler i pressemeddelelsen, at sammenlægningen skal styrke firmaets produktportefølje, fastholde konkurrenceevnen og understøtte leverancen af pålidelige forsyninger.

Produktionen lukkes ned i løbet af det kommende halvandet år.

Kilde: Orifarm