Annonce

AstraZeneca får udvidet godkendelse af Farxiga

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har udvidet godkendelsen af lægemidlet Farxiga, som AstraZeneca står bag. Det skriver FirstWord Pharma.

Farxiga er nu også godkendt til at reducere risikoen for kardiovaskulær død og indlæggelse for hjertesvigt. Farxiga er allerede godkendt til at behandle sygdomme som type 2-diabetes og kronisk nyresygdom.

Kilde: FirstWord Pharma

Dansk virksomhed får grønt lys til at sælge Echo i USA og Europa

Den danske virksomhed Norlase har fået godkendelse til at markedsføre og sælge sit nyeste produkt Echo både i Europa og USA. Det skriver MedWatch. Virksomheden arbejder med at udvikle laserudstyr til at behandle sygdomme i øjnene.

»Jeg vil gå så langt som at sige, at det nok er den vigtigste milepæl i vores virksomheds historie,« siger Oliver Hvidt, der er adm. direktør i Norlase, til MedWatch om de to godkendelser.

Kilde: MedWatch

BioNTech slår forventninger til første kvartal

Den tyske medicinalvirksomhed BioNTech kan fremvise resultater fra første kvartal af året, som slår aktieanalytikernes estimater. Omsætningen fra virksomhedens COVID-19-vacciner er bedre end forventet. Det skriver Bloomberg.

I første kvartal har virksomheden solgt for 1,28 mia. euro svarende til godt 9,5 mia. kr. Det slår analytikernes estimat på 1,1 mia. euro.

Kilde: Bloomberg

FDA godkender spray til at udvide pupiller

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt Eyenovias spray, der er pupiludvidende. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sprayen Mydcombi er beregnet til mydriasis eller til at udvide pupiller ved en øjenundersøgelse. Sprayen kan kun blive brugt i kombination med selskabets anordning Optejet, der afgiver medicin.

Kilde: Reuters

Annonce

Flere job