Region Hovedstaden kommer sagsbunker til livs efter år med lange ventetider

Nye systemer, flere ansatte og et fast hold af medarbejdere har været med til at nedbringe sagsbehandlingstiderne i De Videnskabsetiske Komitéer i Region Hovedstaden. Udviklingen glæder overlæge Allan Linneberg og læge Sanne Marie Thysen, som dog begge påpeger, at der stadig er plads til forbedring.

Annonce

Mads Koch Hansen bliver ny bestyrelsesformand for Det Nationale Sorgcenter

Mads Koch Hansen, som bl.a. er lægelig rådgiver og ledelsescoach og tidligere formand for Lægeforeningen, bliver ny bestyrelsesformand for Det Nationale Sorgcenter. Han tager over efter Jens Kristian Gøtrik, som har været formand i 15 år.

Det skriver centret i en pressemeddelelse. Som bestyrelsesformand håber Mads Koch Hansen, at han kan ‘være med til at sætte større fokus på udfordringerne med de mange sorgramte, som sundhedsvæsenet møder’.

Kilde: Det Nationale Sorgcenter

Sjælland bruger kunstig intelligens til behandling af kræftpatienter

Patienter med tyk- og endetarmskræft, som bliver behandlet på Sjællands Universitetshospital i Køge, bliver nu hjulpet af kunstig intelligens, eller AI. 

På hospitalet er personalet nemlig begyndt at bruge AI til at hjælpe med at tilpasse patienternes behandling. Det har været med til at nedsætte risikoen for komplikationer efter en operation.

Kilde: DR

Genmab udvider hovedkontor i USA

Den danske biotekvirksomhed Genmab har brug for mere plads og udvider derfor sit hovedkontor i Plainsboro i New Jersey i USA med flere kvadratmetre. 

Det amerikanske hovedkontor skal efter planen vokse til dobbelt størrelse, fra ca. 12.500 kvadratmeter til godt 25.000 kvadratmeter, svarende til knap fire fodboldbaner. Genmab har planlagt at investere omkring 32,6 mio. dollars svarende til 226,5 mio. kroner i projektet og forventer at skabe 300 nye job med udvidelsen.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Rigets innovationschef med fortid i konsulentbranchen: Hvis der er for megen varm luft, får du smækket nogle døre i hovedet

Uden et tydeligt link til konkrete udfordringer og behov kan arbejdet med innovation i hospitalsverdenen let blive set som en varmluftsindustri. »Men hvis det, du kommer med, til gengæld er tydeligt rettet mod et klart, klinisk behov omkring patientbehandlingen, eller nogle af de andre udfordringer vi har, så bliver der lyttet« lyder det fra Rune Holdt, innovationschef på Rigshospitalet.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job