Annonce

Fem nye anbefalinger og en opdateret behandlingsvejledning

På sit 67. rådsmøde godkendte Medicinrådet fem anbefalinger og en opdateret behandlingsvejledning. Det skriver Medicinrådet på sin hjemmeside.

Blandt anbefalingerne er Mercks Bavencia med det aktive stof avelumab i kombination med axitinib som mulig standard­ behandling til metastaserende nyrecelle­kar­ci­nom.

Revurderingen endte med endnu et nej til patienter med mRCC i IMDC-intermediær eller IMDC-dårlig prognosegruppe.

Desuden offentliggjorde Medicinrådet sin lægemiddelrekommandation og behandlingsvejledning vedrørende lægemidler til hæmofili A.

Kilde: Medicinrådet

CHMP anbefaler fire lægemidler på april-møde

EMA’s Udvalg for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP) anbefalede på sit møde i april fire lægemidler til godkendelse i EU-kommissionen. Det skriver EMA på agenturets hjemmeside.

CHMP anbefalede blandt andet en betinget godkendelse til Roches orphan drug Lunsumio med det aktive stof mosunetuzumab som behandling mod tilbagevendende lymfekræft.

CHMP anbefalede desuden syv indikationsudvidelser for Bydureon, Elonva, Keytruda, NovoSeven, Retsevmo, Tecentriq og Yescarta.

Kilde: EMA

Annonce

To Novo Nordisk-insuliner må nu opbevares uden for køleskab i fire uger

EMA anbefaler, at Novo Nordisks insuliner Actrapid og Insulatard kan blive opbevaret fire uger uden for køleskab. Det skriver Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Det forudsætter dog, at temperaturen ikke overstiger 30 grader celsius, og at medicinen har mere end 6 måneder tilbage af levetiden.

Den nye anbefaling skal gøre insulinen mere tilgængelig for personer i lav- og mellemindkomstlande uden adgang til nedkøling eller uden nem adgang til en klinik eller apotek.

Insulin er følsom over for lave og høje temperaturer, og derfor krævede EU’s markedsføringstilladelse til de to midler indtil nu opbevaring ved 2-6 grader celsius, men det krav slækker EMA nu på.

Kilde: Novo Nordisk

Biogen trækker EMA-ansøgning til omstridt Alzheimer-medicin

Det amerikanske firma Biogen annullerer sin proces hos EMA om at få vurderet Aduhelm med det aktive stof aducanumab mod Alzheimers sygdom. Det skriver EMA.

Aduhelm var undervejs i en revurdering efter en tidligere negativ anbefaling fra CHMP.

Derudover trækker danske Orphazyme også sit middel Miplyffa med det aktive stof arimoclomol, ligesom ARS Pharmaceuticals har trukket sit produkt Neffy.

Miplyffa var under vurdering som behandling mod den sjældne sygdom Niemann-Pick sygdom type C, mens Neffy blev undersøgt som akutbehandling mod anafylaksi

Kilde: EMA