Annonce

Positive resultater med COVID-19-vaccine fra Bavarian Nordic

Bavarian Nordic har meldt ud, at resultaterne fra et fase 2-forsøg med deres potentielle vaccine mod COVID-19 har været positive. Det skriver Bavarian Nordic i en pressemeddelelse.

103 forsøgspersoner, der tidligere havde været vaccineret med andre vacciner, blev vaccineret med vaccinen fra det danske biotekselskab.

Én uge efter vaccinering havde forsøgsdeltagerne i gennemsnit fået 2 til 34 gange flere antistoffer mod coronavirus i blodet.

Vaccinen virkede mod alle de testede varianter, hvilket ikke inkluderer omikron.

Bavarian Nordic vil gå nu videre med de indledende tiltag til at bringe vaccinen i fase 3.

Kilde: Bavarian Nordic

Bavarian Nordic initierer fase 3-forsøg med RSV-vaccine

Bavarian Nordic har besluttet sig for i første halvdel af 2022 at sætte gang i et fase 3-forsøg med den danske biotekvirksomheds RSV-vaccine (respiratorisk syncytial virus). Det skriver Bavarian Nordic i en pressemeddelelse.

I fase 2-forsøget viste vaccinen sig i stand til at beskytte 79 pct. bedre mod symptomatisk RSV sammenlignet med placebo. Vaccinen var ydermere i stand til at reducere mængden af virus i blodet hos de inficerede.

I fase 3-forsøget skal op imod 20.000 forsøgspersoner deltage. Forsøget vil koste i omegnen af 250 mio. dollar.

Kilde: Bavarian Nordic

EMA anbefaler RoActemra til voksne med alvorlig COVID-19

Ekspertpanelet CHMP under Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA har valgt at anbefale en godkendelse af tocilizumab (RoActemra) til behandling af alvorlig COVID-19 hos voksne. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

Tocilizumab er i EU allerede godkendt til behandling af forskellige gigtsygdomme.

Baggrunden for anbefalingen fra CHMP er et klinisk studie med 4.116 voksne med alvorlig COVID-19 og behov for supplerende ilt eller respirator.

Her viste behandling med RoActerma i kombination med standardbehandling at reducere risikoen for at dø på grund af COVID-19 en smule sammenlignet med standardbehandling alene.

Kilde: Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA

Næsespray mod migræne rammer plet i fase 3-studie

En næsespray fra Biohaven Pharmaceutical har retning mod at blive det næste lægemiddel til behandling af migræne. Det sker, efter firmaet har rapporteret om flotte data med midlet.

I fase 3-studiet var næsesprayen med zavegepant i stand til at fjerne symptomerne på migræne eller fjerne de mest alvorlige symptomer på migræne inden for to timer. Det skriver First Word Pharma.

I studiet deltog 1.405 voksne med migræne. Forsøgspersonerne blev randomiseret til behandling med zavegepant eller placebo ved migræneanfald.

På baggrund af de gode data vil Biohaven i begyndelsen af det nye år indsende en markedsføringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Kilde: First Word Pharma

Annonce

Flere job