Annonce

Igen muligt at få Ozempic i USA

Novo Nordisk har fået genoprettet sin forsyning af Ozempic, efter at en vægttabsdille på de sociale medier har ført til seks måneder med mangel. Det skriver Medwatch.

Med genoprettelsen af forsyningen er det igen muligt i USA at få de to mest almindelige doser af Ozempic, mens en tredje og større dosis stadig er en mangelvare.

Ozempic anvendes til regulering af blodsukkeret hos personer med type 2-diabetes, men lægemidlet har det seneste halve år været særligt brugt som vægttabsmiddel – en brug, der har været drevet frem af en masse videoer på Tiktok, hvor tusindvis af mennesker har vist, hvordan de har tabt mange kilo ved at bruge diabetesmidlet.

I USA koster Ozempic 900 dollar om måneden, og brugere har meldt om vægttab på mellem fire og seks kilo.

Kilde: Medwatch

Novo Nordisk udelukket fra engelsk brancheforening

Novo Nordisk er de næste to år udelukket fra den engelske brancheforening Association of the British Pharmaceutical Industry (ABPI). Det skriver Reuters.

Udelukkelsen sker efter anklager om, at Novo Nordisk har sponsoreret et vægttabskursus for sundhedsprofessionelle på LinkedIn uden at gøre deres egne interesser klar.

Novo Nordisk erkender at have sponsoreret kurset for at sikre, at sundhedsprofessionelle har modtaget den relevante uddannelse inden for vægttabsbehandling, men at de har gjort det med armslængde.

Den forklaring har ABPI ikke købt, og derfor er Novo Nordisk udelukket.

Kilde: Reuters

Det samlede salg af lægemidler nåede næsten 14 mia. kr. i Danmark i 2022

Sundhedsdatastyrelsen fremlægger hvert år deres femårsstatistik for det samlede salg af lægemidler i Danmark, og tallene for 2022 viser, at salget sidste år næsten nåede op på 14 mia. kr. Det fremgår af rapporten.

Helt præcist nåede det samlede salg 13,907 mia. kr. mod 13,236 mia. kr. i 2021.

Størstedelen af salget skete inden for receptpligtige lægemidler, der stod for hele 11,936 mia. af det samlede beløb.

Semaglutid, apixaban og ricaroxaban er de lægemidler, der blev solgt mest af sidste år.

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

Statens Serum Institut stopper udvikling af COVID-19-vaccine

Statens Serum Institut har besluttet ikke at fortsætte udviklingen af COVID-19-vaccinekandidaten Covaxix-351, blandt andet fordi COVID-19 ikke længere betragtes som en samfundskritisk pandemi, og at der nu er udviklet effektive mRNA-vacciner. Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Under pandemien blev der bevilliget 30 mio. kr. fra staten til udvikling af vaccinen.

Selv om det altså ikke blev til en vaccine i denne omgang, fortæller Statens Serum Institut, at arbejdet har givet værdifuld erfaring i hurtig design og udvikling af en virksom og sikker vaccinekandidat, der er effektiv mod en ny trussel og dens nye resistente varianter.

 

Kilde: Statens Serum Institut

Annonce

Kære EU-Kommission – tænk jer godt om

Der er meget på spil, når EU-Kommissionen fremlægger dens forslag til revision af den generelle farmaceutiske lovgivning, samt lovgivningen om lægemidler til børn og til sjældne sygdomme. Forslagene kommer i forlængelse af EU-Kommissionens tidligere udmeldte lægemiddelstrategi for Europa. De forventes at blive frigivet inden udgangen af marts 2023.