Protonpumpehæmmere associeret med forhøjet risiko for demens

Stort dansk studie viser en signifikant øget risiko for udvikling af demens blandt personer, som har taget protonpumpehæmmere bl.a. på grund af mavesår eller reflukssygdom. Der er behov for mere forskning for at forstå, om der er en årsagssammenhæng, siger forsker.

Annonce

EU-Kommissionen godkender Pfizers opkøb af Seagen

EU-Kommissionen har givet grønt lys til, at den amerikanske medicinalvirksomhed Pfizer opkøber Seagen. Kommissionen har konkluderet, at opkøbet ikke vil udgøre et problem for konkurrencen i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).

Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse. Seagen udvikler kræftbehandlinger med fokus på såkaldte antistof-lægemiddelkonjugater (ADC).

Kilde: EU-Kommissionen

Lægemiddelstyrelsen ophæver karantæne af coronavaccine

Lægemiddelstyrelsen har besluttet at ophæve karantænen af et parti med coronavacciner, som er produceret af Pfizer og BioNTech. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at styrelsen har modtaget en risikovurdering og undersøgelser fra Pfizer. Det er styrelsens vurdering, at ‘der ikke er nogen risiko ved injektion med vaccinen i relation til dannelse af små bobler i forbindelse med optræk i sprøjten’.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

EU-Kommissionen udsteder millionbøde til fem medicinalvirksomheder

Fem medicinalvirksomheder har fået en bøde for at drive kartelvirksomhed på 13,4 millioner euro svarende til knap 100 mio. kr. Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse.

I alt har seks virksomheder været involveret i at drive kartellet, hvor virksomhederne blandt andet har aftalt og koordineret prisen på en medicinsk ingrediens. Da virksomheden C2 Pharma har videregivet informationer om kartelvirksomheden til EU-Kommissionen, har den ikke modtaget en bøde.

Kilde: EU-Kommissionen

Roche køber virksomhed med fokus på tarmsygdomme

Den schweiziske virksomhed Roche har aftalt at købe virksomheden Telavant fra de to virksomheder Roivant og Pfizer. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Telavant udvikler behandlinger til inflammatoriske tarmsygdomme.

Roche køber virksomheden for 7,1 milliarder dollars svarende til knap 50 milliarder kroner. Aftalen giver blandt andet Roche rettighederne til at udvikle, fremstille og markedsføre et lægemiddel kaldet RVT-3101 i Japan og USA.

Kilde: Reuters

Hvor er ambitionen i det danske vaccinationsprogram?

MSD Danmarks vaccinechef, Tea Egeskov Thomsen, efterlyser ambitioner i det danske vaccinationsprogram og opfordrer til, at vi får øjnene op for det store forebyggelsespotentiale, der ligger i vacciner for at beskytte både borgere og vores sundhedsvæsen.