Annonce

Sundhedsministeren har aktiveret det statslige lægemiddelberedskab 

På baggrund af COVID-19-pandemien har Lægemiddelstyrelsen indstillet, at sundhedsministeren aktiverer det statslige lægemiddelberedskab delvist frem til 28. februar 2022. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Indstillingen sker, da der ifølge Lægemiddelstyrelsen fortsat vil være behov for at kunne gennemføre en række særlige tiltag for at sikre forsyningen med kritiske lægemidler.

Lægemiddelstyrelsen vil løbende følge udviklingen, herunder om der måtte være fagligt grundlag for at indstille til en forlængelse af aktiveringen af de enkelte bestemmelser i bekendtgørelsen.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

NICE anbefaler Aspaveli til meget sjælden blodsygdom

Den britiske sundhedsmyndighed NICE har i en deres guidelines anbefalet brugen af Aspaveli til behandling af patienter med Paroksystisk nokturn hæmoglobinuri (PNH). Det skriver PharmaTimes.

Anbefalingen af Aspaveli sker på baggrund af et klinisk fase 3-studie, hvor lægemidlet blev målt op imod et andet præparat til behandling af PNH, eculizumab.

PNH påvirker omkring 900 personer i England og er karakteriseret ved immunforsvarets ødelæggelse af de røde blodceller, hvilket leder til udtalt træthed og anæmi.

29 pct. af personer med PNH dør inden for 10 år af diagnosen.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

Darzalex med flotte resultater på ASH

På den store kongres for American Society of Hematology (ASH) er der blevet fremlagt flotte resultater med Genmabs kræftmiddel Darzalex. Det skriver Fierce Pharma.

Data stammer fra fase 2-forsøget Griffin, hvori patienter med nydiagnosticeret knoglemarvskræft blev behandlet med standardbehandling eller standardbehandling plus Darzalex.

Efter to års opfølgning havde 82 pct. af patienter i behandling med Darzalex opnået et komplet respons. Tallet for standardbehandlingen alene var 61 pct.

I et fase 3-forsøg med samme behandlingskombination var Darzalex sammenlignet med standardbehandling i stand til at reducere risikoen for sygdomsprogression eller død med 54 pct. over 38,6 måneder.

Kilde: Fierce Pharma

Patienter i kliniske forsøg med kræftmidler er faldet med 60 pct. under pandemien

En opgørelse fra The Institute of Cancer Research i England viser, at antallet af forsøgsdeltagere i kliniske kræftforsøg er faldet med 60 pct. under COVID-19-pandemien. Det skriver PharmaTimes.

Gennemsnittet for deltagere i kliniske kræftrelaterede forsøg i England var i de 3 forudgående år 67.057, men i 2020 og 2021 har gennemsnittet blot været 27.734.

Antallet af forsøgsdeltagere i kliniske kræftforsøg er faldet inden for alle undersøgte kræftformer.

Kilde: PharmaTimes

Flere job