Annonce

Biogen dropper Alzheimers-behandling

Den amerikanske virksomhed Biogen har besluttet at droppe behandlingen Aduhelm, som indeholder det aktive stof aducanumab og behandler demenssygdommen Alzheimers. Det skriver FirstWord Pharma.

Behandlingen, som har solgt dårligt, har været under kritik, efter at den fik en accelereret godkendelse af den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, for cirka tre år siden. Alle rettighederne til behandlingen bliver nu givet tilbage til selskabet Neurimmune.

Kilde: FirstWord Pharma

GSK fremviser stærk vækst i årsregnskab

Den britiske medicinalvirksomhed GSK har fremvist et stærkt årsregnskab for 2023, hvor selskabet har overgået forventningerne til fjerde kvartal. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sidste år solgte selskabets vaccine mod RS-virus for 1,24 mia. pund svarende til omkring 10,79 mia. danske kr. Fra 2025 planlægger selskabet at komme med mindst 12 store lanceringer på sygdomsområder som eks. vacciner, HIV og kræft.

Kilde: Reuters

EU-Kommissionen vil sætte skub i vaccinationer til at forebygge kræft

EU-Kommissionen har vedtaget en ny henstilling, som skal støtte medlemslandene til at forebygge kræft med vaccinationer. Det skriver kommissionen i en pressemeddelelse.

Henstillingen fokuserer på at sætte skub i vaccinationer mod HPV og hepatitis B-virus. Den er en del af Europe’s Beating Cancer Plan. Det er estimeret, at det er muligt at forebygge omkring 40 pct. af kræfttilfældene i EU.

Kilde: EU-Kommissionen

Danmark i top med patentansøgninger på kræftområdet

Danmark ligger i toppen, når det kommer til patentansøgninger på kræftområdet i Europa. Når man måler på antal ansøgninger per million indbyggere, er Danmark på en andenplads.

Det skriver Patent- og Varemærkestyrelsen, som henviser til en ny undersøgelse fra EPO, den europæiske patentorganisation. Kigger man på antallet af patentansøgninger, ligger Danmark på en tiendeplads.

Kilde: Patent- og Varemærkestyrelsen

Annonce

Flere job