Pharmas forretningsmodel er absurd, og patienterne er endt som gidsler

I den kolde krig mellem pharmaindustrien og de betalende myndigheder er det patienterne, der må betale prisen. Både i form af høje medicinpriser og manglende adgang til ny medicin. Der skal kigges med nye øjne på pharmas absurde forretningsmodel, mener professor og sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen. 

Annonce

GSK’s PD-1-hæmmer ligestillet med Keytruda

GSK annoncerede i tirsdag positive resultater fra fase 2-studiet PERLA, som afprøver Jemperli (dostarlimab) og kemoterapi over for MSD’s Keytruda (pembrolizumab) og kemoterapi hos førstelinjepatienter ikke-småcellet lungekræft.

Det skriver GSK.

PERLA fase 2-studiet er et randomiseret, dobbeltblindet forsøg med 243 patienter og er det største globale head-to-head forsøg med PD-1-hæmmere i denne population.

Kilde: GSK

Pfizer med nyt opkøb

Pfizer har færdiggjort ​sit opkøb af Global Blood Therapeutics (GBT), der bl.a. specialiserer sig i blodsygdommen seglcellesygdom (SCD).

Det skriver Pfizer.

GBT har udviklet Oxbryta (voxelotor), der direkte retter sig mod den grundlæggende årsag til SCD. Derudover inkluderer GBT’s pipeline af prækliniske og kliniske projekter, som har modtaget Orphan Drug og Rare Pediatric Disease-betegnelser fra FDA.

Kilde: Pfizer

Annonce

Pfizers parp-hæmmer viser effekt

Pfizer meldte i går om positive resultater fra firmaets fase 3-forsøg TALAPRO-2, hvor pillen Talzenna (talazoparib) i kombination med Xtandi (enzalutamid) blev afprøvet hos mænd med prostatakræft.

Det skriver Pfizer.

I studiet blev parp-hæmmeren Talzenna, der allerede er godkendt til brystkræft, og Xtandi sammenlignet med placebo plus Xtandi.

Studiet nåede sit primære endepunkt med en statistisk signifikant og klinisk meningsfuld forbedring af radiografisk progressionsfri overlevelse (rPFS).

Kilde: Pfizer

Efterårets vaccinationsprogram møder kritik for mangelfuld logistik

Sundhedsstyrelsens retningslinjer for efterårets vaccinationsindsats skulle sikre en overskuelig forsyningskæde og effektiv vaccineudnyttelse. Flere steder i landet har oplevelsen dog været en anden – og flere lægehuse har enten modtaget for få eller for mange vacciner. 

Flere job