De nye COVID-19-vacciner indvarsler vaccinologiens anden guldalder

De bivalente vacciner er et utrolig effektivt værktøj til at begrænse sygdommens udbrud ved smitte. Erfaring fra COVID-19 sikrer, at vi i fremtiden vil være endnu bedre rustet til hurtigt at kunne udvikle vacciner mod endnu ukendte infektionssygdomme, og det må da være et lille lyspunkt i pandemien, skriver Lars Bo Nielsen, direktør for Lægemiddelstyrelsen.

Annonce

Hæv ambitionsniveauet for life science-sektoren

Vi nævner ofte, at Danmark er en life science-nation, men vi har brug for en klar, ambitiøs og langsigtet strategi for at kunne realisere det store potentiale og dermed skabe yderligere økonomisk vækst, sundhed og velfærd.

Nye anbefalinger får hård medfart

Lif retter kritik mod Konkurrencerådets anbefalinger til øget konkurrence i apotekersektoren. Særligt er brancheforeningen skeptisk over for forslaget om såkaldt generisk ordination.

Det skriver Lif.

Bl.a. anbefaler Konkurrencerådet, at lægen udelukkende skal vælge indholdsstof, lægemiddelform og varighed af behandling, når der ordineres, men det er tåbeligt, siger chefkonsulent Pernille Langgaard-Lauridsen:

»Helt galt går det i forslaget om generisk ordination, der som udgangspunkt er helt unødvendigt, fordi substitutionen, der i dag varetages af apotekerne, er meget effektiv,« siger hun.

Kilde: Lif

CHMP vil godkende remdesivir til børn

CHMP anbefaler en udvidelse af indikationen af ​​Gileads Veklury (remdesivir), så den også omfatter behandling af pædiatriske patienter i risiko for svær COVID-19.

Det skriver Gilead.

Hvis EU-Kommissionen nikker ja, vil Veklury være den eneste godkendte behandling til unge og pædiatriske patienter med COVID-19.

Kilde: Gilead

Annonce

Dupixent får grønt lys til ny hudsygdom

FDA har godkendt Sanofis subkutane antistof Dupixent (dupilumab) til behandling af voksne patienter med den sjældne hudsygdom prurigo nodularis (PN).

Det skriver Sanofi.

Med godkendelsen bliver Dupixent den første og eneste medicin specifikt indiceret til behandling af PN i USA.

Kilde: Sanofi

Bayers nyrepille får generelt tilskud

Lægemiddelstyrelsen tildeler Bayers tablet mod nyresygdom, Kerendia, generelt tilskud.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

Lægemiddelstyrelsen mener, at Kerendia opfylder kriterierne for generelt klausuleret tilskud, når lægemidlet anvendes til behandling af voksne med type 2-diabetes og diabetisk nyresygdom trods tidligere behandling med ACE-hæmmer og SLGT-2-hæmmer.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Her er de internationale højdepunkter fra Europas største diabeteskongres

På den årlige diabeteskongres for European Association for the Study of Diabetes, der blev afholdt for nylig, blev der blandt andet fremlagt forskningsresultater på kønsforskelle ved diabetes, og hvordan man med valg af specifikke fødevarer kan hæve eller sænke risikoen for at udvikle sygdommen.