Methotrexat koblet til øget risiko for udvikling af hudkræft

Stor dansk undersøgelse peger på, at det er forbundet med øget risiko for udvikling af forskellige former for hudkræft at være i behandling med methotrexat. Der er behov for flere undersøgelser til at belyse sammenhængen, siger forsker.

Annonce

Lundbeck lander kæmpe omsætning i første kvartal

Danske Lundbeck overstiger forventningerne og kan fremvise den højeste omsætning i et kvartal nogensinde. Det skriver Euroinvestor.

I de første tre måneder af 2023 har medicinalvirksomheden omsat for 5044 mio. kr. Lundbeck opnår et overskud på 880 mio. kr., som er cirka 240 mio. kr. mere end forventet ifølge mediet.

 

Kilde: Euroinvestor

Bavarian Nordic firedobler omsætning i første kvartal af 2023

Bavarian Nordic har firedoblet sin omsætning i årets tre første måneder sammenlignet med første kvartal i 2022. Det viser selskabets regnskab for første kvartal. Det skriver MedWatch.

Medicinalvirksomhedens omsætning endte samlet set på 1252,1 mio. kr. i årets tre første måneder. Sidste år lå omsætningen i samme periode på 320,1 mio. kr.

 

Kilde: Medwatch

FDA giver grønt lys til uregelmæssig hjerterytme-funktion i Samsungs sundhedsapp

Samsung har udviklet en funktion i sin sundhedsapp, der sender en notifikation ved uregelmæssig hjerterytme. Den funktion har den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, nu nikket til. Det skriver FirstWord Healthtech.

Appen har også en on-demand elektrokardiogram-funktion. Sammen med den nye funktion monitorerer de ‘proaktivt’ ifølge mediet hjerterytmer, der tyder på atrieflimren, via Samsungs Galaxy-ur.

Kilde: FirstWord Healthtech

Zealand og Boehringer når mål om vægttab i fase 2-forsøg

De to virksomheder Zealand Pharma og Boehringer Ingelheim kan fremvise gode resultater fra deres fase 2-forsøg med deres lægemiddelkandidat til at opnå vægttab. Efter 46 uger havde deltagerne opnået et vægttab på op til 14,9 pct.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Nu er medicinalvirksomhederne i dialog om potentielt at følge op med fase 3-forsøg med lægemiddelkandidaten, der endnu ikke har fået et navn, men går under BI 456906.

Kilde: Reuters

Annonce

Flere job