Annonce

EMA forventer snart afklaring om Paxlovid

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) forventer inden for uger at komme med en afgørelse vedrørende coronapillen Paxlovid fra medicinalgiganten Pfizer. Det skriver Medwatch.

Paxlovid skal tages hver 12. time i fem døgn og har i kliniske forsøg vist sig at kunne nedbringe risikoen for indlæggelse og dødsfald med COVID-19 med 90 pct.

Allerede siden december har EMA tilladt, at lande i EU har kunnet tage coronabehandlingen i brug, hvis det har været nødvendigt for at redde liv.

Kilde: Medwatch

Forskere opfinder tyggegummi mod coronasmitte

Forskere fra USA har opfundet et tyggegummi, der kan være med til at bekæmpe COVID-19-pandemien. Det skriver Videnskab.dk.

Tyggegummiet virker ved at reducere mængden af coronavirus i spyttet og dermed også risikoen for smitte.

I tyggegummiet har forskere indlejret kopier af ACE2-proteinet, som coronavirus benytter til at trænge ind i humane celler.

Idéen bag tyggegummiet er, at coronavirus trænger ind i ACE2-kopierne i tyggegummiet og i stedet lader samme protein være i mennesker.

Kilde: Videnskab.dk

Annonce

FDA godkender nyt middel mod søvnløshed

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Idorsias Quviviq til behandling af søvnløshed hos voksne. Det skriver Medscape.

Godkendelsen sker på baggrund af et klinisk studie, hvori midlet viste sig at kunne forbedre forsøgspersonernes søvnperioder på flere parametre.

De kliniske studier har også vist klare forbedringer i forsøgspersonernes vågne perioder i løbet af døgnet.

Quviviq vil i USA være tilgængelig i 25 mg og 50 mg.

Kilde: Medscape

NICE anbefaler Rinvoq til behandling af psoriasisgigt

Den engelske sundhedsmyndighed NICE anbefaler Rinvoq som en ny behandlingsmulighed til personer med psoriasisgigt. Det skriver PharmaTimes.

Rinvoq er en JAK-hæmmer, som skal indtages som en pille én gang dagligt.

Indikationen er til personer med psoriasisgigt i tre eller flere led og tre eller flere hævede ligamenter.

Godkendelsen af Rinvoq til personer med psoriasisgigt sker på baggrund af to kliniske studier, hvor midlet viste sig i stand til at forbedre patienternes tilstand. 

Kilde: PharmaTimes

Flere job