pharma-debat
Personlig medicin – Hvor længe skal området negligeres?
Om end regeringens reformudspil skulle fokusere på sundhedsvæsenets struktur, var det alligevel skuffende, at der over samlet 136 sider (Del I og II) ikke var plads til – én eneste gang – direkte at omtale brug af ‘personlig medicin’. Men det passer nok meget godt på det, der vel fremstår som det danske sundhedsvæsens tilsyneladende kategoriske insisteren på at negligere potentialet i personlig medicin. Jeg håber, at den kommende ‘Strategi for personlig medicin’ en gang for alle fjerner de urimelige barrierer, som hæmmer brugen af en behandlingsform, som markerer et paradigmeskifte i vores måde at tænke behandling og sundhedsvæsen på, skriver Martin Dræbye Gantzholm.
ADHD-medicin
Forskere finder sammenhæng mellem internetsøgninger og recepter på ADHD
Et hold af forskere fra USA har brugt data fra Google Trend til at undersøge søgninger på ADHD-medicin og fundet en sammenhæng med udskrevne recepter. Det kan være et brugbart værktøj til at sikkerhedsovervåge, lyder det fra professor Anton Pottegård.
Pfizer får grønt lys til at appellere i strid over vaccinepatent i Storbritannien
Medicinalvirksomheden Pfizer har fået tilladelse til at appellere en afgørelse i en sag om vaccinepatent i Storbritannien. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Pfizer og selskabets partner Biontech strides med Moderna omkring patenter til selskabernes COVID-19-vacciner. I juli kom Storbritanniens High Court med en afgørelse, som bl.a. lød, at Pfizer og Biontech havde krænket et af Modernas patenter. Retten afgjorde samtidig, at et andet af Modernas patenter ikke var validt.
Kilde: Reuters
MSD’s forsøg med behandling af tyktarmskræft slår fejl i fase tre
MSD, der er kendt som Merck i USA, har været i gang med at teste en behandling mod en bestemt type tyktarmskræft. Men behandlingen har ikke opnået sit primære mål for overlevelse i fase tre.
Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. Selskabet har testet en behandlingskombination, der bl.a. omfattede MSD’s lægemiddel Keytruda, som allerede er godkendt.
Kilde: Merck
Studie undersøger effekt fra semaglutid på risiko for opioid-overdosis
Et nyt studie tyder på, at semaglutid er associeret med en lavere risiko for opioid-overdosis hos personer med type 2-diabetes og et misbrug af opioider (OUD).
Det skriver amerikanske Case Western Reserve University i en pressemeddelelse publiceret på den online nyhedstjeneste Eurekalert. Studiet er publiceret i JAMA Network Open.
Kilde: Eurekalert
Amgen opnår slutmål i fase tre-forsøg med eksembehandling
Amerikanske Amgen har offentliggjort resultater fra selskabets fase tre-forsøg med en behandling for eksem. Behandlingen opnåede sit primære mål, skriver mediet Fierce Biotech.
726 personer med moderat til svær atopisk dermatitis deltog i det randomiserede forsøg. Amgens data fra forsøget kan dog ifølge analytikere ikke måle sig med selskabets rivaler, skriver mediet.
Kilde: Fierce Biotech
hjerte-kar
Usædvanlig sag om interessekonflikt: Tidligere ESC-præsident modtog flere hundrede millioner kroner
TV2-dokumentar afslører, at den tidligere præsident for de europæiske kardiologer, Kim Fox, modtog flere hundrede millioner kroner fra medicinalindustrien for at undersøge effekten af et hjertelægemiddel, som han senere anbefalede i de kliniske retningslinjer. Beløbets størrelse gør sagen usædvanlig, men vi har generelt et stort problem med interessekonflikter inden for de medicinske specialer, siger forsker.
økonomi
Bernie Sanders grillede Novo Nordisk-topchef om priser
Til en høring i det amerikanske senat blev Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, udspurgt om de høje priser på selskabets medicin i USA.
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen