PARP-hæmmere vinder frem i behandlingen af prostatakræft

Patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer kan med fordel behandles med en PARP-hæmmer. Nyt studie bekræfter, at PARP-hæmmeren rucaparib forlænger tiden til sygdomsprogression hos patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer, men ikke hos patienter med ATM-mutation. PARP-hæmmere skal måske længere frem i behandlingsrækkefølgen, men vi skal vide, hvad det skal kombineres med, siger forsker.

Annonce

Japanske Astellas aftaler at købe Iveric Bio for knap seks mia. dollars

Det japanske medicinalselskab Astellas Pharma Inc. har aftalt at købe Iveric Bio for omkring 5,9 mia. dollars. Det skriver Bloomberg. Astellas køber Iveric Bio for 40 dollars per aktie.

Dermed udvider Astellas sit område til også at inkludere øjenlidelser, som amerikanske Iveric Bio udvikler lægemidler til at behandle. Astellas vil mindske sin afhængighed af produkter som lægemidlet Xtandi til at behandle prostatakræft.

Kilde: Bloomberg

Lægemiddel fra Ascendis bliver afvist af FDA

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har afvist Ascendis’ lægemiddelkandidat til at behandle hypoparathyroidisme. Det skriver MedWatch.

Lægemidlet TransCon PTH bliver administreret via et device. FDA er blandt andet bekymret for, hvordan danske Ascendis sikrer, at den rigtige dosis bliver administreret. Det var i august sidste år, at Ascendis indsendte sin ansøgning til FDA.

Kilde: MedWatch

Camilla Harder Hartvig stopper hos Theramex

Efter at have været i udlandet i to årtier stopper Camilla Harder Hartvig hos den britiske medicinalvirksomhed Theramex og vender tilbage til Danmark. Det skriver MedWatch.

Hun forlader sin stilling som kommerciel direktør, som hun har haft siden 2021. Det er personlige årsager, som ligger til grund for hendes afgang. Camilla Harder Hartvig har tidligere været ansat hos Novartis, Allergan og AstraZeneca.

Kilde: MedWatch

Annonce

Flere job