PARP-hæmmere vinder frem i behandlingen af prostatakræft

Patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer kan med fordel behandles med en PARP-hæmmer. Nyt studie bekræfter, at PARP-hæmmeren rucaparib forlænger tiden til sygdomsprogression hos patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer, men ikke hos patienter med ATM-mutation. PARP-hæmmere skal måske længere frem i behandlingsrækkefølgen, men vi skal vide, hvad det skal kombineres med, siger forsker.

Annonce

Genmab har anket afslag på at anlægge ny voldgiftssag mod Janssen

Det danske medicinalselskab Genmab har fået afslag på sit forsøg på at anlægge en ny voldgiftssag mod medicinalvirksomheden Janssen. Den beslutning har Genmab nu anket. Det skriver MedWatch.

Afslaget blev blandt andet begrundet med, at Genmab skulle have fremsat sit krav i en tidligere voldgiftssag. Det mente to ud af tre dommere i New York ifølge MedWatch. Anken vil nu blive behandlet af en såkaldt appelmægler.

Kilde: MedWatch

KU-forskningscenter får bevilling på op til en mia. kr.

Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR) på Københavns Universitet bliver støttet af Novo Nordisk Fonden med en ny bevilling på op til en mia. kr.

Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse. Bevillingen til CBMR, der forsker i kardiometaboliske sygdomme, skal bane vejen for innovative tilgange til diagnosticering, forebyggelse og behandling. Den nye bevilling løber over fem år.

Kilde: Novo Nordisk Fonden

Eli Lilly vil teste Mounjaro og Wegovy i nyt vægttabsstudie

Medicinalvirksomheden Eli Lilly har offentliggjort detaljer om et kommende studie, der skal undersøge behandling mod overvægt. Det skriver FirstWord Pharma

Eli Lilly vil teste sit lægemiddel Mounjaro, der indeholder tirzepatid, over for Novo Nordisks lægemiddel Wegovy, der indeholder semaglutid. Det er planen at rekruttere 700 personer uden diabetes, som er overvægtige eller svært overvægtige og har vægtrelaterede komorbiditeter, til studiet.

Kilde: FirstWord Pharma

Bredt flertal enige om finanslov for 2023

Sammen med Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er regeringen blevet enige om en stram finanslov for 2023. Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Med den nye finanslov bliver midler til her-og-nu-pakken til den regionale psykiatri fremrykket. Derudover indeholder aftalen blandt andet en fortsat styrkelse af Klimarådet, finansiering af en videnstaskforce om PFAS og mulighed for højere indbetaling til aktiesparekonto.

Kilde: Finansministeriet

Annonce

Flere job