Annonce

Janssen henter politisk chef fra Novo Nordisk

Anders Ziedler forlader sin stilling som lobbychef i Novo Nordisk og bliver politisk chef i Janssen. Det skriver Medwatch.

Mediet skriver, at han på LinkedIn oplyser om sit jobskifte.

»Jeg har været så heldig at arbejde med alt fra at sikre en motorvej til Kalundborg, komplicerede skattespørgsmål, en ambitiøs life science-strategi og i de seneste år at arbejde med et inspirerende globalt hold af kolleger, som jeg har assisteret med public affairs på tværs af lande og sundhedsvæsener fra Brasilien til Australien, Indonesien, Japan, Korea, Pakistand og Indien,« skriver Anders Ziedler.

Kilde: Medwatch

Sløvende antihistaminer kan kun købes på apoteket

Sløvende antihistaminer, der indeholder meclozin eller cinnarizin, kan fra i går 4. april kun købes på apoteket. Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

Det sker på baggrund af indberetninger om uhensigtsmæssig indtagelse af mange sløvende antihistaminer på samme tid, og derfor ændres udleveringsbestemmelsen så disse præparater kun kan købes på apoteket.

Styrelsen for Patientsikkerhed har tidligere identificeret utilsigtede hændelser, hvor det sløvende antihistamin cyclizin er blevet anvendt til selvmordsforsøg blandt især yngre kvinder. 

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

FDA tildeler Sanofis antistof Dupixent priority review 

Sanofis rekombinant monoklonale antistof Dupixent bliver hastebehandlet af FDA som behandling mod allergi i spiserøret hos patienter over 12 år. Det skriver Sanofi i en pressemeddelelse.

Hvis FDA godkender midlet til den nye indikation, vil det være den første behandling mod den sjældne tilstand.

Ifølge Sanofi findes der omkring 160.000 patienter i USA, der lever med allergi i spiserøret og er i behandling. Sygdommen giver blandt andet synkebesvær. Ifølge Sanofi står omkring 50.000 af de 160.000 uden effekt.

Kilde: Sanofi

Roche kommer med nye data for MS-middel Ocrevus

CD-20 antistoffet Ocrevus viser effekt på funktionaliteten og kognitive evner hos patienter med primær (PPMS) og sekundær (SPMS) progressiv multipel sklerose. Det skriver Roche i en pressemeddelelse

Data viser, at 75 pct. af patienterne med SPMS og PPMS ikke oplevede sygdomsudvikling, og at 70 pct. af patienterne havde stabil eller forbedret kognition efter et år i behandling med Ocrevus. 

Midlet er et humaniseret monoklonalt antistof mod CD-20 overflademolekylet produceret i ovarieceller fra kinesiske hamstre ved rekombinant DNA-teknologi. 

Kilde: Roche