Annonce

Eli Lillys vægttabsmiddel viser lovende resultater til søvnapnø

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly har testet sit vægttabsmiddel Zepbound på patienter med søvnapnø i to forsøg. Det ene forsøg viste bl.a., at patienterne gennemsnitligt oplevede et fald i irregulær vejrtrækning på op til knap 63 pct.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Eli Lilly har planer om at indsende de nye data til den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, og andre regulatoriske agenturer cirka halvvejs inde i året.

Kilde: Reuters

Vaccine mod helvedesild er effektiv i flere år

Det britiske medicinalselskab GSK har offentliggjort data, som viser, at selskabets vaccine mod helvedesild har en høj effektivitet i flere år, efter at vaccinen er givet.

Det skriver GSK i en pressemeddelelse. Dataene viste bl.a., at vaccinen Shingrix havde en effektivitet på 79,7 pct. i en periode på mellem 6 og 11 år hos deltagerne, som var 50 år og ældre.

Kilde: GSK

EU-forskningsprogram bliver styrket med milliarder

EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon Europa bliver tilført ekstra finansiering, så budgettet for 2024 ender på 7,3 mia. euro svarende til cirka 54,5 mia. kr.

Det skriver EU-Kommissionen i en nyhed. Den nye finansiering skal bl.a. gå til et europæisk partnerskab for ‘pandemisk beredskab’ og forskning inden for ‘sundhed’.

Kilde: EU-Kommisionen

Antallet af aborter steg i 2023

Der er sket en stigning i antallet af aborter i Danmark, viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Sidste år fik 15.260 kvinder en abort. Der er sket stigning på 325 eller to pct. sammenlignet med 2022.

Det samme gælder andelen af aborter, som er medicinske. Blot 15 pct. af aborterne sidste år var kirurgiske. Aborterne sker også tidligere i graviditeten. I 2023 var det 77 pct. af aborter, som fandt sted før uge otte. 

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

Annonce

Mere fokus på internationalisering, tak!

Når dansk life science mangler arbejdskraft, kan universiteterne være nøglen til at tiltrække og fastholde internationale talenter, der bevæger sig frit over grænserne og slår sig ned, hvor rammerne er bedst, fordommene færre og mulighederne størst. Læg hertil, at universiteterne også kan hive de gode ideer ind fra udlandet. Alt, det kræver, er et ændret mindset hos politikerne, fonde, virksomheder og selvfølgelig hos os selv.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job