P-piller øger unge kvinders risiko for astma

Unge kvinder, der opstarter brug af p-piller, har næsten dobbelt så høj risiko for inden for tre år at få stillet en diagnose med astma sammenlignet med unge kvinder, der ikke benytter præventionsmidlet. Der er behov for mere forskning i koblingen mellem hormoner og udvikling af astma, siger forsker.

Annonce

Regeringen sætter fem milliarder ekstra af årligt til sundhedsområdet

Sundhedsområdet skal styrkes, og derfor sætter regeringen fem milliarder kroner ekstra af til området årligt. Det er en del en ny sundhedspakke, som blev præsenteret tirsdag på et pressemøde. 

Der bliver desuden afsat 400 millioner kroner til en akut genopretningsindsats på kræftområdet i 2023 og 2024. Sundhedspakken indeholder også en ny kræftplan – Kræftplan V – som der er øremærket 600 millioner kroner til årligt fra 2025.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Studie: AI ser ud til at kunne hjælpe med at forudsige ventrikulær takykardi

En kunstig intelligens-baseret læringsmodel, også kaldet AI, ser ud til at kunne hjælpe med at forudsige ventrikulær takykardi. Det viser et studie, som Phillips præsenterede mandag på kongressen Heart Rythm Society. Det skriver FirstWord Healthtech.

AI-modellen er blevet udviklet ved hjælp af dybe neurale netværk samt optagelser af holtermonitering eller ambulante EKG’er. I alt er mere end 78.000 optagelser af ambulante EKG’er fra USA, Storbritannien, Frankrig, Tjekkiet, Sydafrika og Indien brugt til at udvikle AI-modellen.

Kilde: FirstWord Healthtech

Annonce

Pfizers diabetesmedicin opnår vægttab svarende til Ozempic

Resultater fra et fase 2-forsøg med amerikanske Pfizers diabetesmedicin er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift JAMA Network. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pfizers lægemiddelkandidat danuglipron er blevet testet hos patienter med type 2-diabetes. Deltagerne opnåede et vægttab svarende til det, som kan opnås med Novo Nordisks Ozempic. 411 deltog i studiet, som enten fik danuglipron eller placebo.

Kilde: Reuters

Flere job