Annonce

EMA godkender middel mod søvnproblemer

Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA har godkendt Ozawade til behandling af excessive daytime sleepiness (EDS) ved obstruktiv søvnapnø (OSA). Det skriver PharmaTimes.

Godkendelsen sker på baggrund af to kliniske studier med Ozawade som behandling til patienter med OSA.

De to studier viste signifikante forbedringer i forhold til søvnbehovet hos patienterne, og der blev ikke rapporteret om alvorlige bivirkninger ved behandlingen.

Efter godkendelsen er Ozawade indiceret til at forbedre vågentilstanden hos patienter med OSA og reducere EDS, hvis ikke patienterne responderer på standardbehandling.

Kilde: PharmaTimes

Stærkt regnskab fra Novo Nordisk

På grund af bedre end forventet indtjening fra Novo Nordisks fedmeforretning forventer den danske medicinalkæmpe større overskud i år end hidtil antaget. Det skriver Medwatch.

Novo Nordisk forventer, at salgsvæksten vil stige med 12-15 pct. mod tidligere 10-13 pct.

Særligt salget af fedmemidlet Wegovy er vokset kraftigt i kvartalet, og det har fået Novo Nordisk til at opjustere forventningerne til resten af året.

Aktien steg på nyheden, og det fik senioranalytiker Søren Løntoft fra Sydbank til at sige til Medwatch:

»Det er i hvert fald helt fair og afspejler det meget, meget stærke vækstmomentum, som Novo Nordisk har i øjeblikket med GLP- og fedmeforretningen« siger han.

Kilde: Medwatch

Annonce

Ingen sammenhæng mellem COVID-19-vacciner og betændelsestilstand

Det Europæiske Lægemiddelagenturs bivirkningskomité PRAC meddelte fredag, at den på nuværende tidspunkt ikke har fundet tilstrækkelig dokumentation for sammenhæng mellem COVID-19-vacciner og betændelsestilstanden kaldet MIS (multisystem inflammatory syndrome). Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

I Danmark har Lægemiddelstyrelsen selv henvendt sig til EMA, efter en 17-årig dansk dreng blev ramt af tilstanden. Det samme har flere andre europæiske lande.

MIS er en tilstand, hvor immunsystemet reagerer meget voldsomt og forårsager betændelse i kroppens organer. Tilstanden er hidtil set hos børn og unge, der har været smittet med COVID-19, både i Danmark og i andre lande.

Både Lægemiddelstyrelsen og Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA følger situationen nøje.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Mulig ny behandling mod COVID-19

Forskere har identificeret et potentielt nyt mål på coronavirus i kampen mod COVID-19. Det skriver First Word Pharma.

Målet har at gøre med coronavirus’ evne til at replicere sig selv. For at kunne gøre det er coronavirus afhængig af pentosefosfat-metabolismen.

Stoffet benfooxythiamine hæmmer denne metaboliske signalvej, hvilket gør, at coronavirus ikke længere deler sig.

Forskerne bag opdagelsen uddyber, at da mekanismen er anderledes end ved behandling med eksempelvis remdesivir eller molnupiravir, kan behandlingen muligvis bruges til patienter, hvor coronavirus er resistent over for disse behandlinger.

Kilde: First Word Pharma

Topdirektører fra Roche og Biogen: Vi har brug for en ny demenshandlingsplan

Det går ikke godt nok på demensområdet. Hverken i forhold til opsporing, diagnosticering eller behandling. Så hvad sker der, når der i fremtiden kommer 50 pct. flere patienter med en demenssygdom? Der er behov for en ny handlingsplan for demens, så vi sammen kan håndtere udfordringerne, skriver de to adm. direktører for hhv. Roche Pharmaceuticals i Danmark og Biogen i et fælles debatindlæg.

Flere job