Annonce

Bettina Lundgren: Vi skal udnytte vores sundhedsdata bedre

Ved årsskiftet udløb den nuværende nationale strategi for personlig medicin. Den nye strategi bør have et skarpt fokus på data, ny teknologi og forskning, skriver Bettina Lundgren, direktør for Nationalt Genom Center.

Ny rapport: Farma-lobbyen har for meget at skulle have sagt i Bruxelles

Farma-lobbyens indflydelse på EU-kommissionen og EU-Parlamentet steg kraftigt under coronapandemien. Det viser en ny rapport udarbejdet af den franske ngo Global Health Advocates.

Det skriver MedWatch.

Ifølge rapporten skulle EU-kommissionen bl.a. være blevet presset som følge af de succesfulde vaccineudrulninger i USA og Storbritannien.

Succesen i de to lande fik ifølge rapporten Kommissionen til at bøje sig for private vaccineleverandørenes krav om prissætning og manglende gennemsigtighed af kontrakter. 

Kilde: MedWatch

Novo Nordisk fejer kritik om sponsorering af tv-program til side

Novo Nordisk har ikke betalt eller sponsoreret CBS’ tv-program ’60 minutes’, der 1. januar i år havde et langt indslag om svær overvægt, lyder det fra medicinalvirksomheden. 

Det skriver MedWatch.

Beskyldningerne kommer fra den amerikanske sundhedsorganisation Physicians Committee for Responsible Medicine, hvis kritik bunder i CBS’s tv-program ’60 minutes’. Programmet havde et 13 minutter langt indslag omhandlende Novos fedmemiddel Wegovy, der ifølge organisationen skulle fungere som reklame for Novo Nordisk.

Novo Nordisk har over for dagbladet Børsen afvist at skulle have haft nogen som helst indflydelse på programmet. 

Kilde: MedWatch

Lif vil have national strategi for personlig medicin

Danmark skal være foregangsland inden for både udvikling og anvendelse af personlig medicin. Med en ny national strategi skal vi sikre, at danske patienter får den bedste, hurtigste og mest effektive adgang til at blive behandlet med de nyeste og effektiveste former for personlig medicin og avancerede terapier i Europa.

Det skriver Lif på foreningens hjemmeside.

Nye medicinske behandlinger vil give bedre behandlingsresultater for den enkelte patient. Samtidig er det planen, at færre patienter skal behandles med lægemidler, der kan være forbundet med bivirkninger.  

Kilde: Lif

Annonce

Flere job