Annonce

Virtuelt forskningscenter skal forske i tarmbakterier og hjertesygdomme

Novo Nordisk Fonden har bevilliget 150 mio. kroner til den første fase af Microbiome Health Initiative, som er et virtuelt forskningscenter på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Centret skal undersøge, om det er muligt at vise en årsagssammenhæng mellem tarmmikrobiomet og udviklingen af hjertesygdomme som eksempelvis type 2-diabetes. Den første fase af projektet løber fra 2024 til 2028.

Kilde: Novo Nordisk Fonden

AstraZeneca vil fordoble sin omsætning i 2030

Den britisk-svenske medicinalvirksomhed AstraZeneca går efter en omsætning på 80 mia. dollars svarende til omkring 549,7 mia. kr. i 2030. Inden 2030 har selskabet planer om at lancere 20 nye typer af medicin.

Det skriver finansmediet Financial Times. I 2023 havde selskabet en omsætning på 45,8 mia. dollars svarende til 314,7 mia. kr. AstraZeneca vil desuden etablere en kinesisk forsyningskæde.

Kilde: Financial Times

Forsker råber op om resistente bakterier

Verdenssundhedsorganisationen WHO har opdateret sin liste over bakterier, der er en trussel for den globale sundhed. Alle bakterier på listen er resistente. Det har fået Jakob Møller-Jensen, der er mikrobiolog og lektor på Syddansk Universitet (SDU), til at råbe op om problemet.

Det skriver SDU i en pressemeddelelse. Han opfordrer bl.a. til, at der bliver brugt mindre antibiotika i Danmark samt at give medicinalvirksomhederne bedre incitamenter til at blive ved med at sælge og udvikle antibiotika.

Kilde: Syddansk Universitet

Eli Lilly indgår samarbejde med biotekselskab

Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly har indgået et samarbejde med biotekselskabet Aktis Oncology, som er baseret i Boston i USA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De to selskaber skal samarbejde om at udvikle behandlinger til kræft. Som en del af aftalen modtager Aktis Oncology en upfront-betaling på 60 mio. dollars svarende til 412,3 mio. kr.

Kilde: Reuters

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job