overvægt
Overlæge og aktieanalytiker tager hatten af for Novo Nordisks vægttabsmiddel
Novo Nordisk skovler penge ind i et omfang, der i forrige uge fik den danske lægemiddelproducent til at øge forventningerne til omsætningen i 2023 med op mod 30 pct. Semaglutid og især markedet for behandling af svær overvægt driver væksten. Både en aktieanalytiker og en professor forestiller sig, at væksten vil fortsætte.
Nyt studie vækker håb om P-piller med markant mindre hormon
Et nyt internationalt studie indikerer, at det er muligt at sænke mængden af hormon og stadig få god beskyttende effekt af p-piller. Det skriver Videnskab.dk.
Studiet er centreret om en matematisk model af kvinders hormonelle cyklus og giver indsigt i, hvordan man kan lave mere personlig præventionsmedicin i fremtiden.
Modellen peger på, at det er muligt for nogle kvinder at reducere mængden af progesteron i p-piller med op imod 43 pct. og østrogen med op til 92 pct.
Kilde: Videnskab.dk
FDA siger nej til tarmmiddel fra Eli Lily
Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har vendt tommelfingeren nedad til Ely Lilys lægemiddel mirikizumab til behandling af ulcerøs colitis. Det skriver First Word Pharma.
Mirikizumab har i studier vist sig at lede til markant flere patienter i remission for tarmsygdommen sammenlignet med placebo, så forhåbningerne til en godkendelse har været store.
FDA begrunder sit afslag med årsager relateret til produktionen af mirikizumab, der er et monoklonalt antistof.
Eli Lily er derfor også fortsat positiv i forhold til at få lægemidlet på markedet og kalder afvisningen for blot ‘et mindre tilbageslag’.
Kilde: First Word Pharma
FDA kræver ny advarsel på opioider
FDA forlanger, at der kommer flere advarsler på pakninger med opioider. Det skriver Reuters.
Blandt andet kræver FDA nu, at der bliver skrevet på indlægssedlerne, at brug af opioider kan øge sensitiviteten for smerter.
FDA fortæller også, at data antyder, at personer, der benytter opioider som smertestillende medicin, ofte har tabletter i overskud, og at det øger deres risiko for overdosis eller for at ende i et afhængighedsforhold.
De nye advarsler på pakker med opioider skal gøre det mere klart, hvilke patienter der bør udskrives opioider til, i hvilke mængder, og hvordan de skal indtages.
Det fremgår blandt andet, at indpakningerne skal indeholde en advarsel om, at højere dosis øger risikoen for overdosis, og at nogle typer af opioider kun bør benyttes i kort tid ad gangen, medmindre patientens smerter bliver ved med at være alvorlige.
Kilde: Reuters
Amerikansk panel stemmer for godkendelse af Lundbeck-middel
Eksperter under de amerikanske sundhedsmyndigheder har stemt for en godkendelse af Lundbeck og partneren Otsuka Pharmaceuticals’ brexpiprazol til behandling af ophidselse hos Alzheimers-patienter. Det skriver Medwatch.
Ekspertpanelet stemte for en anbefaling med stemmerne 9 mod 1.
Blandt argumenterne for en anbefaling er ifølge eksperterne, at Lundbeck og Otsuka har indsendt solide data for en god effekt og tilstrækkelig sikkerhedsprofil ved brug af midlet.
Lundbeck indsendte allerede i december sidste år en registreringsansøgning til FDA, og blandt analytikere forventes et pænt salgspotentiale i brexpiprazol, der under navnet Rexulti allerede er på markedet til behandling af skizofreni og depression.
Kilde: Medwatch
hepatologi
Ny behandling er godt nyt for folk med alkoholrelateret leversygdom
Et dansk forsøg viser, at antibiotikummet rifaximin-α leder til markant lavere sygdomsprogression og arvævsdannelse i leveren hos personer med alkoholrelateret leversygdom. Lægemidlet kan måske være relevant for personer med NASH og NALFD, siger forsker.
- OUH Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 09/06/2023
- Novo Nordisk | Ansøgningsfrist: 04/06/2023
- Ny vurdering af lægemidlers værdi kræver forberedelse
- Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers
- 24 projekter fra hele landet er nomineret til Danmarks bedste kliniske forsøg
- Metformin kan give alvorlige bivirkninger
- FDA er begejstrede for Lundbeck-middel til personer med Alzheimers – dansk overlæge siger nej tak
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen