Annonce

Medicintilskudsnævnet affejer Novo Nordisk

Medicintilskudsnævnet har ikke lyttet til kritikken fra Novo Nordisk vedrørende en foreslået ændring i tilskuddet til insulinbehandling. Det skriver Medwatch.

Kritikken vedrører Novo Nordisks hurtigtvirkende insulin Fiasp, der har fået ændret sin tilskudsstatus fra generelt tilskud til generelt klausuleret tilskud. Dette betyder helt kort, at en mindre gruppe af patienter vil få adgang til medicinen.

Novo Nordisk har klaget over beslutningen, men det har de altså ikke fået medhold i.

Kilde: Medwatch

Annonce

NICE anbefaler risdiplam ved spinal muskelatrofi

Den britiske sundhedsmyndighed NICE anbefaler brugen af risdiplam (Evrysdi) til personer med den sjældne genetiske sygdom spinal muskelatrofi. Det skriver PharmaTimes.

Med anbefalingen kan det engelske sundhedsvæsen begynde at behandle de omkring 1.500 patienter, som lever med sygdommen i England.

Der findes flere forskellige former for spinal muskelatrofi, og NICE anbefaler risdiplam som behandling til børn over to år med type 1, 2 eller 3 eller til børn med præsymptomatisk spinal muskelatrofi med én til fire kopier af SMN2-genet.

Evrysdi kan tages som en sirup i hjemmet.

Kilde: PharmaTimes

30 pct. af amerikanske læger vil ikke COVID-vaccinere deres børn

En rundspørge blandt amerikanske læger viser, at 30 pct. ikke vil vaccinere deres børn i alderen 5 -11 år, selv det amerikanske sundhedsorgan CDC har anbefalet, at børn i den aldersgruppe bliver vaccineret. Det skriver Medscape.

Rundspørgen viser også, at ni pct. endnu ikke har besluttet sig, om de vil vaccinere deres børn. 

Blandt sygeplejersker vil 45 pct. ikke lade deres børn vaccinere, mens 13 pct. er usikre.

Blandt de adspurgte farmaceuter vil 31 pct. ikke lade deres børn vaccinere, mens ni pct. er usikre.

En lignende undersøgelse fra WebMD viser, at 49 pct. af læger ikke vil lade deres børn vaccinere.

Kilde: Medscape

Flere job