Overlæge: Behandling af migræne med atogepant er meget sikker

Forskere har samlet data fra flere studier for at undersøge, om behandling af patienter med migræne med atogepant i op til ét år er sikkert og veltolereret. Det er det, viser forskningen, og det kan læger nu berolige deres migrænepatienter med, siger leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine.

Annonce

Danske Regioner opretter nyt kvalitetsinstitut

Danske Regioner har besluttet at lægge nogle af Behandlingsrådets opgaver og Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) sammen i et nyt institut. Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Det nye institut, som kommer til at hedde Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut, er planlagt til at åbne i begyndelsen af 2025. Anders Kühnau (S), formand for Danske Regioner, siger, at det nye institut bl.a. skal være med til at ‘fjerne spild og aktiviteter, som ikke giver nok værdi for patienten’.

Kilde: Danske Regioner

Nyt bemyndiget organ skal certificere medicinsk udstyr

Danmark har fået et nyt bemyndiget organ, som skal certificere medicinsk udstyr. Det er TÜV SÜD Danmark, som har vundet udbuddet om at etablere organet i Danmark. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. 

TÜV SÜD Danmark, som har fået hovedkvarter i Hellerup, åbnede 6. april og kan nu certificere medicinsk udstyr inden for 39 såkaldte udstyrskoder. TÜV SÜD er en international virksomhed, som er til stede i en lang række lande, bl.a. Sverige, Storbritannien, Sydkorea og Sri Lanka.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Analyse: Flest kvinder og personer i 50’erne bruger slankelægemidler

Sidste år indløste 117.500 danskere eller 2,4 pct. af den voksne befolkning en recept på et slankelægemiddel. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik. Analysen viser, at der er flest kvinder, som bruger lægemidlerne.

Kigger man på alder, så er der flest brugere i aldersgruppen fra 50 til 59 år. Danmarks Statistik har også undersøgt, hvor i landet forbruget er størst. Her kommer Tårnby Kommune ind på en førsteplads med den højeste andel af brugere, mens Læsø Kommune har færrest.

Kilde: Danmarks Statistik

Flere besætninger af køer smittet med fugleinfluenza i USA

Der er fundet besætninger af køer, som er blevet smittet fugleinfluenza, i seks forskellige amerikanske stater. Det skriver Statens Serum Institut, som kalder det ‘usædvanligt’, at køer bliver smittet med fugleinfluenza.

En person i Texas er også blevet testet positiv for fugleinfluenza i forbindelse med et udbrud i en besætning. Udviklingen bliver fulgt nøje af Dansk Veterinær Konsortium.

Kilde: Statens Serum Institut

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job