Annonce

Novo Nordisk indgår milliardaftale med Neomorph

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk har indgået en aftale med biotekselskabet Neomorph til en værdi af 1,46 mia. dollars svarende til omkring ti mia. kr. Det skriver FirstWord Pharma.

De to virksomheder har indgået et samarbejde om lægemidler af typen såkaldt ‘molekylær lim’. Neomorph, som er baseret i Californien i USA, står for den indledende del af arbejdet med eksempelvis prækliniske aktiviteter, mens Novo Nordisk har rettighederne til at fortsætte den videre kliniske udvikling og kommercialisering.

Kilde: FirstWord Pharma

Bristol Myers Squibb udvider og vil skabe 350 jobs i Irland

Det amerikanske medicinalselskab Bristol Myers Squibb udvider og begynder i marts at bygge sin første fabrik til ‘steril lægemiddelproduktion’ (SPD), der ligger uden for USA.

Det skriver Fierce Pharma. Fabrikken skal ligge i Dublin i Irland, hvor selskabet i forvejen er til stede, og Bristol Myers Squibb forventer at skabe 350 nye jobs. Selskabet investerer 400 mio. dollars, som svarer til 2,7 mia. kr., i de nye faciliteter.

Kilde: Fierce Pharma

Studie: Risiko for psykisk sygdom kan måles ved fødslen

Risikoen for at udvikle en psykisk sygdom ser ud til at kunne måles ved fødslen. Det viser et nyt studie, skriver Statens Serum Institut (SSI). Studiet er udgivet i Cell Genomics.

Forskere fra SSI har været med til at analysere knap 69.000 blodprøver fra nyfødte børn. De kunne se, at bestemte proteiner, som findes i det medfødte immunsystem, kunne være med til at vise et barns risiko for at udvikle psykisk sygdom som f.eks. skizofreni.

Kilde: Statens Serum Institut

For første gang er fugleinfluenza nået til Antarktis

Fugleinfluenza af typen H5N1 er for første gang nået til Antarktis. I weekenden bekræftede forskere, at døde kjover var smittet med virussen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der har været bekræftet smittetilfælde på øer, som ligger tæt på Antarktis. Der har bl.a. været konstateret smittetilfælde hos æselpingviner. Fundet af virussen udgør en potentiel risiko for de store pingvinkolonier, som holder til i Antarktis.

Kilde: Reuters

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job