Annonce

BMS’ hjertekandidat mod obstruktiv HCM viser vedvarende effekt

Bristol Myers Squibbs lægemiddel mavacamten viser også effekt mod hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati (HCM) i uge 84. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Midlet, der er en såkaldt myosinhæmmer, viste tidligere effekt efter 30 uger, men i et udvidet fase 3-studie dokumenterer firmaet nu effekten målt på bl.a. den såkaldte LVOT-gradient.

Et andet, nyt fase 3-studie viser, at midlet også nedsætter behovet for kirurgisk indgreb hos 83 procent af patienterne mod 23 procent i kontrolgruppen.

Kilde: Squibb

Mere end 20.000 britiske osteoporosepatienter kandiderer til UCB’s IgG2-antistof

Det britiske NICE’s anbefaling af UCB’s præparat Evenity betyder, at mere end 20.000 personer i England og Wales står til at modtage behandlingen. Det skriver NICE.

Anbefalingen omfatter svær osteoporose hos postmenopausale kvinder med høj risiko for fraktur.

Evenity er et rekombinant humant monoklonalt IgG2-antistof, der ved at hæmme effekten af glykoproteinet sclerostin øger knogleformationen og mindsker knogleresorptionen. 

Kilde: NICE

Annonce

FDA godkender Gileads CAR T-celleterapi Yescarta mod blodkræft

Det amerikanske firma får nu også FDA’s godkendelse til deres middel Yescarta mod tilbagevendende diffust storcellet b-celle-lymfom (DLBCL). Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

FDA-godkendelsen blev givet på baggrund af et randomiseret, open label fase 3-studie med omkring 360 forsøgspersoner. EMA har tidligere godkendt midlet til samme indikation.

Resultaterne viste, at patienter, der modtog Yescarta havde 2,5 gange så høj overlevelse efter to år uden sygdomsprogression eller behov for yderligere behandling.

Kilde: Gilead

Hver tredje dansker blev vaccineret mod influenza

1,7 millioner danskere svarende til næsten hver tredje dansker er denne sæson blevet vaccineret mod influenza. Det skriver Medwatch.

Det er den hidtil højeste tilslutning til vaccinen og hele 800.000 personer flere, end der blev vaccineret i sæsonen 2019-2020. 

Den store tilslutning formodes at hænge sammen med COVID-19-pandemien.

Kilde: Medwatch