Ond spiral truer kur mod antibiotikaresistens  

Flere uafhængige faktorer resulterer i, at udviklingen af nye klasser af antibiotika er gået i stå. Industrien peger stadig på den såkaldte Netflix-model som vejen ud af en potentiel sundhedskrise, der langt overstiger COVID-19-pandemien i konsekvenser for både sundhed og økonomi.

Annonce

Genmab modtager hastegodkendelse af FDA til kræftmiddel mod livmoderhalskræft

Det danske firma Genmab oplyser i dag, at den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA har tildelt firmaet hastegodkendelse af Tivdak som det første antistof-lægemiddelkonjugat (ADC) til behandling af voksne med tilbagevendende eller metastaserende livmoderhalskræft. Det skriver Genmab.

Behandlingen er godkendt til patienter med sygdomsudvikling efter at have modtaget kemo.

ADC’er er en ny klasse af terapeutiske midler, der kombinerer monoklonale antistoffers målsøgende evne med små molekylære lægemidler.

Godkendelsen er givet på baggrund af et fase 2-studie, der viste, at midlet gav en objektiv responsrate på 24 pct. hos patienter, der som minimum havde gennemgået et behandlingregime med kemoterapi.

Kilde: Genmab

Studie viser sikkerhed og effekt hos børn vaccineret med mindre dosis af COVID-19-vaccine

Det amerikanske firma Pfizer og den tyske samarbejdspartner BioNTech oplyser i dag, at børn mellem 5-11 år ikke bliver ramt af bivirkninger og opnår et ‘robust’ niveau af antistoffer efter at have modtaget to mindre doser af firmaernes vaccine mod COVID-19. Det skriver Pfizer.

Resultaterne kommer fra et fase-2/3-studie, hvor børnene modtog ti mikrogram. Det er en tredjedel mindre end dosen givet til personer over 12 år. Nedjusteringen af dosering af gjort af hensyn til sikkerheden.

Studiet inkluderer 2.268 personer. Mængden af antistof svarer til samme mængde som hos unge mellem 16-25 år, der blev vaccineret med doser med 30 mikrogram.

Kilde: Pfizer

Roche Pharmaceuticals i Danmark henter ny landechef fra hovedkontoret i Schweiz

Darine Ghanem er tiltrådt som ny adm. direktør i Roche Pharmaceuticals i Danmark. Hun kommer fra en stilling som chef for Personalised Healthcare and Patient Access i Roches globale organisation. Det skriver Roche.

Darine Ghanem er uddannet farmaceut og har mere end 20 års strategisk ledelseserfaring med særlig fokus på personlig medicin, sundhedsdata og digital sundhed, de seneste 13 år i Roche.

I 2017 blev Darine Ghanem udnævnt til top 40 Healthcare Transformers af Medical, Marketing and Media Agency for sin indsats for at fremme det strategiske fokus på digital sundhed i Roche.

Darine Ghanem har libanesisk baggrund, men flyttede som ung til Italien, hvor hun har taget sin farmaceutiske uddannelse. Senere flyttede hun til Basel, hvor hun de seneste 13 år har arbejdet i Roches globale organisation. 

Kilde: Roche

Novartis føjer til porteføljen inden for øjensygdomme med opkøb af Arctos

Det schweiziske firma Novartis har opkøbt Arctos Medical og føjer dermed firmaets prækliniske program for såkaldt optogenetisk-baserede teknologi for genterapier til porteføljen for øjensygdomme. Det skriver Novartis.

Arctos har udviklet sin teknologi med henblik på at kurere patienter bl.a. med arvelige nethindesygdomme.

Novartis råder i forvejen over genterapien Luxturna, der er godkendt som behandling af arvelige nethindesygdomme, som er forårsaget af mutationer af RPE65-genet.

Kilde: Novartis

Annonce

Mens staten støtter bredt, bestemmer Lars Rebien, hvor dansk forskning skal være i verdensklasse
Lars Rebien Sørensen er opflasket med mantraet om, at man selv skaber sine resultater. Som formand i Novo Nordisk Fonden kan han påvirke udviklingen på vigtige samfundsområder, når fondens mange milliarder hvert år skal doneres. Men med magt følger også ansvar.
Mens staten støtter bredt, bestemmer Lars Rebien, hvor dansk forskning skal være i verdensklasse
Lars Rebien Sørensen er opflasket med mantraet om, at man selv skaber sine resultater. Som formand i Novo Nordisk Fonden kan han påvirke udviklingen på vigtige samfundsområder, når fondens mange milliarder hvert år skal doneres. Men med magt følger også ansvar.