Annonce

Skandinavisk biotekfirma skifter ud i toppen

To profiler vinker farvel til det danske-svenske biotekselskab Pila Pharma, der udvikler en pille mod type 2-diabetes. Det skriver Medwatch.

Der er tale om Lars Bukhave Rasmussen, som stopper i stillingen som driftsdirektør, og professor og overlæge Henning Beck Nielsen, der har spillet en afgørende rolle i firmaet som videnskabelig rådgiver.

Lars Bukhave Rasmussen har en fortid i Leo Pharma og skal i stedet rette kræfterne mod sit eget konsulentfirma, Bio2pharma, mens Henning Beck Nielsen nu skal bruge mere af sin tid på medicofirmaet Eneeg Medical, der står bag et produkt til at måle hypoglykæmi.

Firmaets stifter, Dorte X. Gram, har samtidig brugt lejligheden til at hente diabeteskapaciteten Susanne Rugh, som har fire årtier i ledende stillinger i Novo Nordisk i bagagen. Hun tiltræder som projektdirektør for selskabets kliniske diabetesudviklingsprogram.

Kilde: Medwatch

Hver femte demensramte person på over 65 år får antipsykotisk medicin

For mange ældre på over 65 med demens får udskrevet antipsykotisk medicin, fastslår Gunhild Waldemar, der er overlæge, klinisk professor i neurologi ved Københavns Universitet og leder af Nationalt Videnscenter for Demens. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser ifølge avisen, at omkring hver femte demensramte person på over 65 år fik antipsykotisk medicin i løbet af 2020.

»For det første er der meget begrænset dokumentation af effekten, selv om det har en effekt hos nogle få,« siger hun til avisen.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

Annonce

Sanofi får godkendt behandling mod sjælden blodsygdom

FDA har godkendt franske Sanofis behandling Enjaymo mod den sjældne blodsygdom cold agglutinin disease (CAD). Det skriver Sanofi.

Enjaymo med det aktive stof sutimlimab-jome er dermed også den eneste godkendte behandling, der ifølge firmaet nedsætter behovet for blodtranfusion med røde blodceller som følge af hæmolytisk anæmi hos voksne med CAD.

FDA vendte tomlen op i fredags på baggrund af data fra Sanofis open label CARDINAL-studie, der viste, at hoveddelen af forsøgspersonerne nåede effektmålet om en normalisering af niveauerne for hæmoglobin.

Kilde: Sanofi

Biotekfirmaer bag vacciner i strid modvind på aktiemarkederne

Usikkerhed om fremtiden for vacciner mod COVID-19 får kursen på vaccineaktier til at styrtdykke. Det skriver Børsen.

Der er tale om mindre selskaber som Novavax, Moderna, BioNTech og danske Expres2ion, som ifølge Børsen er steget henholdsvis svimlende 6.435 pct., 2.278 pct., 871 pct. og 1.016 pct. fra starten af 2020 til deres respektive kurstoppe i 2021.

Efterfølgende er Novavax’ kurs dykket med 70 pct., Moderna er faldet 62 pct., mens kursen på BioNTech og Expres2ion er faldet med henholdsvis 55 pct. og 60 pct. siden sensommerens rekordniveauer.

Mere etablerede firmaer som Pfizer, AstraZeneca og Johnson & Johnson ligger derimod stabilt.

Kilde: Børsen

Flere job