Nyt migrænemiddel rykker endestationen for migrænepatienter lidt længere væk

Godkendelsen af rimegepant i Danmark glæder overlæge og formand for Dansk Hovedpine Selskab Faisal Mohammad Amin. Det giver personer med episodisk migræne én mulighed mere for at komme hovedpinen til livs. Han ser også gerne, at lægemidlet bliver tilbudt personer med kronisk migræne, mens de er på venteliste til hovedpineklinikkerne.

Annonce

Vabysmo indplaceret i vejledning

Medicinrådet sidestiller Roches Vabysmo (faricimab) med Bayers Eylea og Novartis’ Lucentis.

Det skriver Medicinrådet.

På rådsmødet i sidste uge indplacerede Medicinrådet Roches produkt i behandlingsvejledning, hvor det blev vurderet som værende lige effektive.

Det er på trods af, at der med Vabysmo skal gives færre injektioner end både Eylea og Lucentis.

Kilde: Medicinrådet

Parkinson giver mere caries

Mennesker med Parkinson får lavet flere huller i tænderne og får trukket flere tænder ud.

Det skriver Københavns Universitet.

Ofte forbinder man Parkinson med symptomer som rystelser, dårlig balance og stive led. Men faktisk følger flere problemer med tandsundheden ofte også med diagnosen, viser ny forskning.

Forskerne formoder, at de hyppige tandlægebesøg hænger sammen med patienternes rystelser og øget tendens til depression og demens, da disse forhold kan betyde, at det hhv. er sværere at holde tandbørsten og huske eller finde overskud til at tage til tandlægen.

Kilde: Københavns Universitet

Annonce

Medicinpriserne stiger ikke

Medicinpriserne forholder sig i ro, mens priserne på bl.a. energi og fødevarer stiger med hhv. 96 pct. og 16 pct.

Det skriver Lif.

Brancheforeningen har foretaget en gennemgang af nettoprisindekset fra Danmarks Statistik med Danmarks Apotekerforening.

Medicinpriserne var i september 2022 i gennemsnit kun 3 pct. højere end september sidste år, og der var de historisk lave, skriver Lif.

Kilde: Lif

Sundhedskrisen plager i udlandet

Britiske sygeplejersker vil strække 15. december og 20. december for at få mere i løn.

Det skriver Medwatch.

Oplysningen kommer fra de britiske sygeplejerskes fagforening, Royal College of Nursing. Beslutningen lander i kølvandet på, at den britiske regering har afvist lønstigning – justeret for inflation – på fem pct.

Kilde: Medwatch

Flere job