Nyt medlem af Medicinrådet: »Transparens giver legitimitet«

Professor i sundhedsøkonomi Rikke Søgaard er nyt medlem af Medicinrådet, der nu tæller to sundhedsøkonomer. Hun har i sin lange karriere fokuseret på prioritering i sundhedsvæsenet og vægter transparens højt, når det kommer til at prioritere i ressourcer.

Annonce

FDA godkender medicin for hedeture i overgangsalderen

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt Astellas Pharmas lægemiddel mod hedeture, der er associeret med overgangsalderen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den japanske virksomheds lægemiddel Veozah er en såkaldt ikke-hormonel behandling. Ifølge Astellas vil omkring 21 millioner kvinder i USA i 2025 opleve symptomer på hedeture.

Kilde: Reuters

Flere kvinder under 30 år får ADHD-medicin

Der er et stigende antal kvinder, som får udskrevet ADHD-medicin. Tidligere har der været overvægt af drenge og mænd, der fik ADHD-medicin. Men det er ved at ændre sig. Det skriver Danmarks Statistik.

På ti år er der sket mere end en fordobling. I 2011 cirka 7.200 piger og kvinder under 30 år ADHD-medicin. I 2021 fik omkring 17.000 piger og kvinder ADHD-medicin. Kigger man på hele befolkningen, er der også sket en stigning. I 2021 fik 1,2 procent af befolkningen medicin for ADHD, mens tallet lå på 0,64 pct. i 2011.

Kilde: Danmarks Statistik

WHO-sygdomskontor flytter fra Moskva til København

Verdenssundhedsorganisationen WHO’s europæiske kontor for ikke-smitsomme sygdomme får ny adresse i København. Det har medlemslandene i den europæiske region af WHO besluttet. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Tidligere lå kontoret i Moskva i Rusland. Kontoret skal nu i stedet ligge i FN-byen i København, hvor WHO’s europæiske hovedkvarter allerede ligger. Flytningen forventes at ske inden for de næste seks måneder.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Annonce

Flere job