Annonce

Rygter om afvisning: MSD møder stor modstand i EMA

Det har vist sig at være mere kompliceret end forventet for MSD at få udstedt en markedsføringsgodkendelse i EU til selskabets COVID-19-behandling Lagevrio. Det skriver Medwatch.

Mediet henviser til en artikel fra Financial Times, som på baggrund af unavngivne kilder tæt på vurderingsprocessen i Amsterdam skriver, at EMA sandsynligvis ikke kommer til at give en betinget markedsføringstilladelse til Lagevrio i denne måned.

Årsagen er ifølge Financial Times, at MSD kæmper med ‘problematiske data’, som ifølge avisen potentielt kan resultere i, at MSD muligvis aldrig får godkendt pillen.

Kilde: Medwatch

Året, der gik: EMA godkendte 92 produkter i 2021

I løbet af det forgangne år udstedte Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA markedsføringstilladelser til 92 lægemidler. Det skriver EMA.

Ud af de i alt 92 godkendelser blev 53 givet til firmaer, der havde udviklet helt nye aktive stoffer, som ikke var godkendt til nogen anden indikation i EU.

Ifølge EMA svarer det til en stigning på 35 procent sammenlignet med 2020, hvor antallet af nye godkendte stoffer talte 39.

Kilde: EMA

Briterne anbefaler Novos fedmemiddel til bred patientgruppe

Britiske NICE anbefaler Novo Nordisks fedmemiddel Wegovy til behandling af fedme. Det skriver NICE.

Behandling anbefales til personer, der lever med mindst en vægtrelateret sygdom og samtidig har et BMI på mindst 35. I særlige tilfælde kan behandlingen også gives til personer med et BMI på 30-34,9.

Anbefalingen er givet på baggrund af Novo Nordisks randomiserede, dobbeltblindede STEP-1-studier, der viste, at forsøgspersonerne i behandling med Wegovy i gennemsnit tabte 12 procent af deres vægt sammenlignet med placebo.

Kilde: NICE

AstraZenecas biologiske tablet mod lupus godkendt af EMA

EMA har godkendt AstraZenecas biologiske antistofbehandling Saphnelo til behandling mod systemisk lupus erythematosus (SLE). Det skriver AstraZeneca.

Behandlingen er godkendt som en tilføjelsesbehandling, der gives oveni standardbehandling.

SLE er en autoimmun sygdom, der kan påvirke alle kroppens organer. Ofte oplever patienterne problemer med sygdomskontrol, langvarig skade på organer og lavere livskvalitet.

Firmaet skønner, at 250.000 europæere lever med sygdommen.

Kilde: Astrazeneca

Annonce

Flere job