Nye biomarkører peger på effekt af immunterapi

Ikke alle patienter med lungekræft har lige stor gavn af immunterapi. Nu peger nye danske forskningsresultater præsenteret på ASCO på, hvordan man på forhånd kan identificere, hvem immunterapi vil gavne mest.

Annonce

Amgros lancerer årets største udbud

Amgros har publiceret 744 delaftaler fordelt på 42 udbudsgrupper. Det er årets største udbud. Det skriver Amgros på sin hjemmeside.

Amgros skriver, at der er frist før sommerferien for de fleste udbud.

Regionernes indkøbsvirksomhed gør samtidig opmærksom på, at man som udbudsgiver denne gang skal være opmærksom på, at EU har indført begrænsninger for russiske virksomheders mulighed for at deltage i udbud og udføre opgaver på offentlige kontrakter.

Kilde: Amgros

WHO melder om mere end 1.000 smittede med abekopper

Ifølge WHO er der indrapporteret mere end 1.000 tilfælde med abekopper i forbindelse med det aktuelle udbrud uden for Afrika. Det skriver Reuters.

I forbindelse med en briefing i Geneve i Schweiz udtalte WHO’s generalsekretær, Tedros Adhanom Ghebreyesus, at abekopper risikerer at blive etableret uden for Afrika, men også at det er muligt at undgå, at det sker.

Ifølge Reuters har 29 lande uden for Afrika fundet tilfælde af abekopper. Ingen dødsfald er rapporteret.

Kilde: Reuters

Annonce

Modernas bivalente COVID-19-booster responderer på omikron

Antistofmålinger rettet mod omikron-strengen peger i retning af, at Modernas boosterkandidat responderer mod omikron. Det skriver Moderna i en pressemeddelelse.

Moderna undersøger lige nu en bivalent boostervaccinekandidat, der kombinerer firmaets oprindelige COVID-19-vaccine og en nyudviklet vaccine rettet mod den dominerende omikronvariant.

I de indledende kliniske afprøvninger opnår vaccinen et overlegent antistofrespons over for omikronvarianten sammenlignet med den oprindelige vaccine alene.

Kilde: Moderna

Orphazyme præsenterer underskud på 626 mio. kr.

Orphazyme har langt om længe aflagt årsrapport, og her fremgår det, at selskabet i 2021 endte med et underskud efter skat på 626,5 mio. kr. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Det er et lille fald sammenlignet med 2020, hvor underskuddet efter skat nåede 633,2 mio. kr.

Orphazyme, der netop er blevet opkøbt af det amerikanske firma KemPharm, venter et overskud på driften for i år i omegnen af 10-30 mio. kr. Til sammenligning var driftsoverskuddet i 2021 669,5 mio. kr.

Kilde: Orphazyme