Ny rapport viser lavere antibiotikaforbrug og resistens i dyr i Europa

Det går fremad med at sænke forbruget af antibiotika i dyrebesætninger i Europa, viser en ny rapport. Til gengæld viser den også, at der er fundet bakterier hos dyr, som er resistente over for en vigtig bredspektret type antibiotika. Fundet undrer forskere fra SSI og DTU.

Annonce

Studie afslører nye særlige typer af gonorrébakterier

Nye særlige typer af gonorrébakterier er blevet hyppigere særligt blandt unge heteroseksuelle kvinder. Det viser et nyt studie fra Statens Serum Institut, som bidrager til at forklare ændring i smittemønstre, som er set for gonorré.

Studiet viser, at de nye typer af gonorrébakterier, som især findes hos kvinder i Midt- og Nordjylland, adskiller sig fra dem, som cirkulerer blandt homoseksuelle mænd, blandt andet ved at være mere følsomme for antibiotika.

Kilde: Statens Serum Institut

Nyt HIV-lægemiddel kan betyde længere doseringsintervaller

GSK har præsenteret data for en ny formulering af firmaets HIV-lægemiddel cabotegravir, som peger på, at lægemidlet højest skal gives hver fjerde måned. Det er en forbedring i forhold til den nuværende dosering hver anden måned. Det skriver Reuters.

Ifølge Reuters har GSK skiftet fokus inden for HIV-behandling til langtidsvirkende og forebyggende behandlinger. ViiV Healthcare, GSKs enhed for udvikling af HIV-lægemidler, forventer at indlede storskala kliniske studier senere i år.

Kilde: Reuters

NICE anbefaler dostarlimab til livmodercancer

Britiske National Institute for Health and Care Excellence (NICE) anbefaler brugen af lægemidlet dostarlimab sammen med kemoterapi til behandling af nogle former af fremskreden eller tilbagevendende kræft i livmoderen. Det skriver NICE.

540 patienter vil få adgang til behandling med dostarlimab, som er et monoklonalt antistof, der hjælper immunsystemet mod kræftsygdom. I Storbritannien diagnosticeres årligt ca. 9000 nye tilfælde af livmoderkræft, og endometriecancer er den hyppigste form for livmoderkræft.

Kilde: NICE

Forpligtende bæredygtighedaftaler skal accelerere den grønne omstilling i Region Midtjylland

Som den første region indgår Region Midtjylland 11 forpligtende bæredygtighedsaftaler med bl.a. alle hospitaler, regionsapoteket og fællesfunktioner. Aftalerne skal øge tempoet af den bæredygtige omstilling. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. 

Bæredygtighedsaftalerne indeholder krav for cirkulær økonomi, el, vand og varme, logistik, transport, mobilitet og social ansvarlighed.

Kilde: Region Midtjylland

Annonce

Centerdirektør: Innovation bliver Rigshospitalets fjerde kerneopgave

Rigshospitalets Innovationscenter er nedlagt, og fremover bliver innovation Rigshospitalets fjerde kerneopgave ved siden af forskning, uddannelse og behandling. Det betyder, at innovation på Rigshospitalet ikke længere skal være noget en enkelt afdeling har ansvaret for, men noget hele hospitalet beskæftiger sig med, lyder det fra centerdirektør Martin Magelund.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job