Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker

Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.

Annonce

Antibiotika mistænkt for at stå bag yderligere to smittetilfælde

Myndighederne har nu kendskab til 11 tilfælde af infektioner hos patienter, der har fået lægemidlet Dicillin.

Det skriver SSI på deres hjemmeside.

De to seneste sager daterer sig helt tilbage til efteråret 2020. Men fundet får umiddelbart ikke Statens Serum Institut (SSI) til at udvide mistanken mod lægemidlet fra virksomheden Sandoz.

Lægemiddelstyrelsen har tidligere understreget, at det er vigtigt, man ikke afbryder sin behandling, men blot får ombyttet medicinen. Patienter, som tager Dicillin, behøver ikke tage til lægen for at få udleveret en ny recept.

Kilde: SSI

Bavarian Nordic vil sælge aktier for millionbeløb

Bavarian Nordic har besluttet at gennemføre et salg af godt syv mio. nye aktier, hvor provenuet påtænkes anvendt til betalingen af købesummen i forbindelse med købet af rejsevacciner fra Emergent Biosolutions.

Det skriver Medwatch.

Onsdag i sidste uge oplyste Bavarian, at selskabet har købt en række rejsevacciner af Emergent Biosolutions for op til 380 mio. dollar.

Kilde: Medwatch

Annonce

Flere børn og unge bruger melatonin

Det seneste årti er der sket en stigning i antallet af børn og unge, der bruger lægemidlet melatonin, som bruges mod søvnproblemer.

Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Der er sket en stigning i forbruget af melatonin hos børne og unge med en sygdom, der kan forklare deres søvnproblemer. Der er samtidig sket en stigning hos børn og unge uden en sygdom, der kan være årsag til søvnproblemer.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Aimovig får ikke tilskud

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Aimovig, injektionsvæske, opløsning, der indeholder erenumab i styrkerne 70 mg og 140 mg, ikke skal have generelt klausuleret tilskud.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen på deres hjemmeside.

Lægemiddelstyrelsen vurderer, at Aimovig ikke opfylder kriterierne for generelt klausuleret tilskud til patienter omfattet af den foreslåede klausul.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Flere job