Ny kortlægning: Pfizer, Janssen og Takeda omsætter for mest i Danmark

Øverst på listen over de medicinalfirmaer, der sidste år havde den største danske omsætning, troner Pfizer, der har solgt 3,9 mio. doser af firmaets COVID-19-vaccine i Danmark alene i 2021. Det viser Dagens Pharmas kortlægning af økonomien i den danske medicinalindustri. Selvom industrien fortsat oplever vækst herhjemme, advarer Lif om, at lange sagsbehandlingstider risikerer at få negative konsekvenser på det globale topledelsers syn på Danmark som testland.

Annonce

Lundbecks migrænemiddel får grønt lys

Medicinrådet anbefaler Lundbecks Vyepti (eptinezumab) til kronisk migræne hos patienter efter mindst ét antihypertensivum og ét antiepileptikum.

Det skriver Medicinrådet.

Kronisk migræne defineres som mindst 15 hovedpinedage pr. måned, heraf mindst 8 migrænedage.

Medicinrådet vurderer, at effekt og bivirkninger af Vyepti er sammenlignelig med de antistoffer, patienterne får i dag.

Kilde: Medicinrådet

Verdens dyreste behandling

FDA godkender første genterapi til behandling af voksne med hæmofili B, som anslås at repræsentere omkring 15 pct. af alle patienter med blødersygdommen.

Det skriver FDA.

FDA har givet grønt lys til CLS Behrings Hemgenix (etranacogene dezaparvovec), der er en adeno-associeret virusvektor-baseret genterapi.

Behandlingen er ifølge Bloomberg verdens dyreste med en listepris på 25 mio. kr.

Kilde: FDA

Annonce

FDA advarer mod Amgen-middel

FDA udsteder sikkerhedsmeddelelse vedr. patienter i behandling med Amgens osteoporosemedicin Prolia (denosumab).

Det skriver FDA.

Specifikt undersøger FDA risikoen for alvorlig hypocalcæmi resulterende i bl.a. hospitalsindlæggelse og død hos patienter med fremskreden nyresygdom i dialyse behandlet med medicinen.

Meddelelsen udsendes på baggrund af en foreløbig analyse.

Kilde: FDA

Fast track til Takedas vaccine

FDA accepterer Takedas ansøgning om fast track-vurdering i FDA til granskning af firmaets vaccine mod dengue feber. 

Det skriver Takeda.

Vaccinen, der indtil videre er døbt TAK-003, bliver vurderet som vaccine mod dengue-sygdom forårsaget af enhver dengue-virusserotype hos personer i alderen 4 år til 60 år.

Kilde: Takeda

Nyt migrænemiddel rykker endestationen for migrænepatienter lidt længere væk

Godkendelsen af rimegepant i Danmark glæder overlæge og formand for Dansk Hovedpine Selskab Faisal Mohammad Amin. Det giver personer med episodisk migræne én mulighed mere for at komme hovedpinen til livs. Han ser også gerne, at lægemidlet bliver tilbudt personer med kronisk migræne, mens de er på venteliste til hovedpineklinikkerne.

Flere job