Ny behandling er godt nyt med alkoholrelateret leversygdom

Et dansk forsøg viser, at antibiotikummet rifaximin-α leder til markant lavere sygdomsprogression og arvævsdannelse i leveren hos personer med alkoholrelateret leversygdom. Lægemidlet kan måske være relevant for personer med NASH og NALFD, siger forsker.

Annonce

Antallet af børn og unge i behandling med ADHD-medicin stiger voldsomt

På seks år er antallet af børn og unge i behandling med ADHD-medicin steget med 50 pct. Det skriver Politiken.

I 2015 var 15.160 børn og unge i behandling med ADHD-medicin, men det tal steg frem til 2022 til 22.980 børn og unge.

I 2000 var blot 1.310 børn og unge i behandlingen med lægemidler beregnet til at mindske symptomerne på ADHD.

Stigningen står i kontrast til myndighedernes anbefalinger om først at tilbyde børn og unge andet end medicinsk behandling, og det møder kritik fra blandt andet Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Almen Medicin.

Kilde: Politiken

Novo Nordisk indgår samarbejde med Aspect Biosystems

Novo Nordisk har indgået et samarbejde til op imod 2,6 mia. dollar med Aspect Biosystems. Det skriver First Word Pharma.

Under samarbejdet skal de to virksomheder forsøge at udvikle nye former for behandling til personer med diabetes og overvægt.

De to selskaber vil til formålet udnytte Aspect Biosystems bioprint-teknologi, der måske gør det muligt at udvikle cellebaserede lægemidler designet til at være biologisk funktionelle, indkapslet til at være beskyttet mod immunsystemet og egnede til at blive kirurgisk implanteret.

Målet er at udvikle behandlinger, der er bedre end daglig insulin, og som kan være funktionelle i kroppen i længere tid ad gangen, lyder meldingen fra Aspect Biosystems’ CEO, Tamer Mohamed.

Kilde: First Word Pharma

Takeda får udvidet godkendelsen af middel til primær immundefekt

Japanske Takeda kan godt sætte gang i nye produktionsfaciliteter, som de netop nu er i gang med at bygge. Årsagen er, at den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt en udvidet markedsføringstilladelse af den japanske lægemiddelproducents middel mod primær immundefekt. Det skriver Fierce Pharma.

Lægemidlet HyQvia blev oprindeligt godkendt af FDA til behandling af personer ned til 17 år, men FDA har nu udvidet godkendelsen til også at inkludere børn ned til to år.

HyQvia er en subkutan immun-globulin-terapi, som udvindes fra plasma, og det er netop det, som de nye produktionsfaciliteter kan producere.

Med den nye kapacitet kan Takeda lave fem gange så meget plasma som før.

Kilde: Fierce Pharma

Malaria-vaccine godkendt i Ghana

En længe ventet britisk malaria-vaccine har fået grønt lys til brug i Ghana. Det skriver Medwatch.

Vaccinen er udviklet af forskere fra Oxford University, og Ghana bliver det første sted i verden til at godkende den.

Vaccinen er godkendt til brug for børn i alderen 5-36 mdr., som er den aldersgruppe, der er i højest risiko for at dø af malaria.

Kilde: Medwatch

Annonce

Flere job