Annonce

Grønt lys til AZs kræftkombo

FDA godkender AstraZenecas Imjudo (tremelimumab) i kombination med PD-1-hæmmeren Imfinzi (durvalumab) til voksne patienter med leverkræft.

Det skriver AstraZeneca.

Godkendelsen er baseret på resultater fra firmaets fase 3-forsøg HIMALAYA, hvor kombinationsbehandlingen reducerede risikoen for død med 22 pct. sammenlignet med det konkurrerende præparat Nexavar (sorafenib).

Kilde: AstraZeneca

Fase 3-forsøg slår fejl

AstraZenecas Fasenra (benralizumab) nåede ikke et af de to dobbelt-primære endepunkter i firmaets fase 3-forsøg MESSINA.

Det skriver AstraZeneca.

Fasenra blev afprøvet som behandling mod allergisk spiserørsbetændelse.

I studiet viste Fasenra en statistisk signifikant forbedring i sygdomsremission, men ikke en ændring i dysfagisymptomer sammenlignet med placebo.

Kilde: AstraZeneca

Annonce

Janssens IL-23-hæmmer har effekt

Janssens IL-23-hæmmer Tremfya (guselkumab) nåede en klinisk responsrate på cirka 80 pct. hos patienter med betændelse i tyktarmen i firmaets fase 2-forsøg.

Det skriver Janssen.

Tremfya er endnu ikke godkendt til behandling af voksne med betændelse i tyktarmen.

Kilde: Janssen

Dansk COVID-19-vaccine i fase 3

De første forsøgsdeltagere, der er med i den afgørende fase 3-afprøvning af den danskudviklede vaccine mod COVID-19 fra Bavarian Nordic, bliver på torsdag stukket med vaccinen på Aalborg Universitetshospital.

Det skriver Aalborg Universitetshospital.

Professor og overlæge Henrik Nielsen fra Infektionsmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital er national koordinator på fase 3-afprøvningen.

»Det er uhyre spændende, for selvom vi allerede har gode vacciner, kunne vi godt tænke os en vaccine, som både har en længerevarende effekt, og som er lettere at håndtere,« siger Henrik Nielsen.

Kilde: Aalborg Universitetshospital

Flere job