Annonce

Farxiga nedsætter risikoen for død ved hjertesvigt

Nye resultater fra AstraZenecas fase 3-forsøg DELIVER viste, at AstraZenecas SGLT-2-hæmmer Farxiga (dapagliflozin) signifikant reducerede risikoen for ​​kardiovaskulær død eller forværring hos patienter med mildt reduceret eller bevaret ejektionsfraktion.

Det skriver AstraZeneca.

Farxiga reducerede risikoen for død og forværring af hjertesvigt med 18 pct.

Resultaterne udvider fordelene ved Farxiga til hele spektret af patienter med hjertesvigt uanset status for ventrikulær ejektionsfraktion.

Forsøgsresultaterne viste også en symptomfordel i patientrapporterede resultater.

Kilde: AstraZeneca

BioNTech tager til genmæle efter Moderna sagsanlæg

BioNTech understreger nu, at arbejdet med udviklingen af firmaets COVID-19-vaccine ikke bygger på firmaets egen originale teknologi.

Det skriver BioNTech i en pressemeddelelse.

I sidste uge meddelte det konkurrerende firma Moderna, at det har sagsøgt BioNTech og Pfizer, der arbejder sammen om en COVID-19-vaccine, for at krænke patentrettigheder og stjæle Modernes mRNA-teknologi, som begge firmaers vaccine bygger på.

BioNTech skriver i pressemeddelelsen, at firmaet vil forsvare sig mod alle påstande om patentkrænkelse, og at det ifølge BioNTech ofte er set, at konkurrerende firmaer fremsætter påstande om rettighedskrænkelser, når man har udviklet et markedsførende produkt.

Kilde: BioNTech

Annonce

FDA godtager Sanofis ansøgning om lægemiddelkandidat mod blødersygdom

FDA har accepteret Sanofis ansøgning for lægemiddelkandidaten efanesoctocog alfa til behandling af hæmofili A, der er en sjælden og livstruende blødersygdom.

Det skriver Sanofi i en pressemeddelelse.

FDA går videre med firmaets ansøgning på baggrund af Sanofi og samarbejdspartneren Sobis fase 3-forsøg XTEND-1.

Resultaterne viser en klinisk relevant forebyggelse af blødninger og overlegenhed i forhold til standardbehandling.

Efanesoctocog alfa blev veltolereret.

Kilde: Sanofi

Beredskabsplan til hurtig vaccination af børn på plads

Sundhedsministeriet har indgået en aftale med Carelink, så alle, der er fyldt fem år, kan tilbydes en vaccine mod COVID-19 i løbet af seks uger, hvis det bliver nødvendigt.

Det skriver Sundhedsministeriet på sin hjemmeside.

Regionerne har efter et udbud indgået en aftale med virksomheden Carelink om et vaccinationsberedskab, som skal kunne bidrage til det regionale vaccinationstilbud mod COVID-19 i løbet af efteråret og vinteren 2022-23.

Fra 1. oktober 2022 vil alle over 50 år samt personer under 50 år, der er særligt udsatte, blive tilbudt en booster-vaccine som led i det planlagte sæsonprogram.

Kilde: Sundhedsministeriet

Fjerdedagen på ESC satte kronen på værket

Den sidste dag på dette års kongres for European Society of Cardiology var ligesom de foregående tre dage fyldt med store internationale forskningsnyheder. Vi kommer her med et udpluk af de mest interessante.

Flere job