Novo skruer op for retorikken i nyt brev til Medicinrådet

Medicinrådet undlod at rense netværksmetaanalyse for ikke-markedsførte og inferiøre GLP-1-analoger på grund af praktik og tidsmangel. Novo Nordisk mener, at det har haft en afgørende betydning for, at GLP-1-analoger lander nederst i lægemiddelrekommandationen for raske type 2-diabetespatienter.

Annonce

GSK udskiller forretningsben og opkalder det Haleon

Britiske GSK udskiller deres consumer healthcare-forretning og navngiver den Haleon. Det skriver GSK i en pressemeddelelse.

Dermed bliver datterselskabet en ny verdensleder inden for håndkøbsmedicin med produkter som Sensodyne, Voltaren, Panadol og Centrum i porteføljen.

Haleon er blevet opbygget gennem de seneste otte år, blandt andet gennem opkøb hos konkurrenterne Novartis og Pfizer. I dag kan forretningsbenet prale af en omsætning på 10 mia. pund.

Kilde: GSK

Janssen præsenterer analyse om skjulte MS-symptomer og ny rekrutteringsmetode

Det amerikanske firma Janssen løfter sløret for sine bidrag til den kommende sclerosekonference ACTRIMS. Det skriver Janssen.

Der er blandt andet tale om firmaets analyse, der har kigget nærmere på både behandlernes og patienternes syn på MS-symptomer med henblik på at identificere sygdommens skjulte symptomer.

Desuden vil Janssen præsentere sin nye metode til at rekruttere patienter ved hjælp af real world-data. Data skal øge troværdigheden af resultaterne i firmaets studier og potentielt nedbringe udgifter.

Kilde: Janssen

Annonce

Danmark var tæt på at vinde udbud om drift af stor EU-database

Lægemiddelstyrelsen var tæt på at vinde EU-udbuddet om at drive EU’s kommende database Darwin. Det skriver Medwatch.

Ifølge mediet kostede det Lægemiddelstyrelsen omkring halvanden million kroner at byde ind på opgaven, som i stedet gik til et konsortium ledet af hollandske Erasmus Medical Center og Oxford Universitet.

Medwatch skriver, at Darwin skal sikre, at real world-data kan tilgås på en overskuelig måde for Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og for alle nationale myndigheder i EU-medlemsstaterne.

Kilde: Medwatch

»Det er ikke sikkert, at den næste sundhedskrise ligner det, vi har nu« 

INTERVIEW: Forsyningsproblemer er forsvindende små i Danmark, men alligevel sætter Lægemiddelstyrelsen med den erfarne faglige direktør Merete Hermann i spidsen ind for at præge realiseringen af en ny EU-forordning, der blandt andet skal sikre forsyningen i EU. Ifølge Merete Hermann er det klart i Danmarks bedste interesse, at også styrelsen præger processen.

Flere job